מתכון לבקלווה: הוא אולי המאפה המתוק הפופולרי ביותר במטבח הערבי. יש לו לא מעט סוכר, אבל למרות ריבוי הקלוריות הטעם שלו בהחלט מצדיק את זה. שירן שלו מתחברת לשורשים ומציגה מתכון לבקלווה אותנטית.

מתכון לבקלווה

גליל בצק עלים

כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים

כוס שקדים קצוצים

חצי כוס פיסטוקים קצוצים (אפשר להשתמש בסוג אחד או שניים של אגוזים)

4 כפות סוכר

2 כפות קינמון

2 כפות שמן

לסירופ

כוס מים

כוס סוכר

כפית קינמון

2 כפות לימון

עושים לייק לעמוד הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

אופן הכנת בקלווה

מרפדים את התבנית בנייר אפיה,

משטחים את הבצק בתבנית בהתאם לגודלה.

מורחים שכבה דקה של שמן בעזרת מברשת על הבצק.

מפזרים באחידות על הבצק את האגוזים, הפיסטוקים והשקדים.

ומעליהם מפזרים באחידות את הקינמון והסוכר.

מניחים מעל את המחצית השניה של הבצק וחותכים למעויינים.

מורחים את השכבה העליונה בשמן, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד להזהבה.