מתכון לעוגיות ג'ינג'ר וקינמון: במקום לקנות בחנות ולשלם על זה בקילוגרמים מיותרים, שירן שלו מציעה מתכון לעוגיות ג'ינג'ר וקינמון עם קמח מלא, אגוזי לוז ופיסטוקים. מיוחד בסרוגים: שלבי הכנת המתכון – בתמונות.
מתכון לעוגיות ג'ינג'ר וקינמון – החומרים:
2 כוסות קמח לבן מנופה
חצי כוס קמח מלא (70%)
3\4 כוס סוכר
200 גר' חמאה
ביצה
כפית גדושה קינמון
כפית ג'ינג'ר מגורר
קורט מלח
כוס אגוזי לוז קצוצים
חצי כוס פיסטוקים קצוצים
מימין: יוצרים את העיסה. משמאל: כך נראות העוגיות לפני האפייה
אופן הכנת עוגיות ג'ינג'ר וקינמון
מערבלים ביחד את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
מוסיפים את הקינמון, המלח והביצים ומערבלים שוב,
מוסיפים את הקמח הלבן ואת הקמח המלא וממשיכים לערבל עד שמתקבל עיסת בצק אחידה.
את עיסת הבצק שנוצרה עוטפים בניילון נצמד לצורת מלבן, ומקפיאים להתייצבות.
לאחר כחצי שעה מוציאים מהמקפיא וחותכים למלבנים בעובי של חצי ס"מ.
טובלים את המלבנים בצלחת עם אגוזי הלוז והפיסטוקים,
מצמידים קלות את האגוזים לעוגיות כדי שלא יפלו.
אופים את העוגיות בחום של 170 מעלות עד להתיצבות והזהבה.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים