מתכונים לצום: כך תעברו את יום כיפור בקלות - סרוגים

מתכונים לצום: כך תעברו את יום כיפור בקלות

מתלבטות מה נכון להכין לארוחה מפסקת? בעזרת ענבל בוסקילה הבאנו ארבעה מתכונים בריאים שישאירו אתכן עם תחושת שובע בצום יום כיפור

author-image
מתכונים לצום: כך תעברו את יום כיפור בקלות
  צילום: Shutterstock By AS Food studio

נשים רבות חוששים מצומות, אך מתברר שתכנון נכון של ערב הצום יכול להשפיע באופן משמעותי על התחושות הפיזיות שנחווה במהלך הצום.

מי שעוקבת באינסטגרם אחרי ענבל בוסקילה, אשת היח"צ של חברת קוסמטיקה גדולה, מכירה את החיבה של בוסקילה לתזונה בריאה וספורט. לקראת יום כיפור ביקשנו ממנה טיפים ומתכונים שיכניסו אותנו מלאות אנרגיה ליום הקדוש.

להרבות במים

לפני הצום חשוב לשתות לפחות 2 ליטר מים (בערך 8 כוסות), רצוי לפזר את השתיה משעות הבוקר על פני היום ולא לשתות הכל במכה. צריכת נזלים מרובה תרווה את הרקמות ותמנע התייבשות. מיצים עתירי סוכר ומשקאות מוגזים אינם מומלצים מאחר והם מעוררים תחושה של צמא.

להמעיט בקפאין

מי שמכורה לקפאין כדי שתתחיל להפחית בצריכה כמה ימים לפני הצום ובעיקר בערב הצום מאחר והקפאין ידוע כמשתן.

ארוחה מפסקת

בארוחה המפסקת וזו שלפניה חשוב לאכול הרבה ירקות טריים ומבושלים. הירקות עשירים במים, וויטמינים וסיבים תזונתיים לכן עוזרים לעכב תחושות של צמא ורעב. חשוב להמעיט בתיבול ומלח שגורמים לצמא.

מאכלים שיגרמו לנו תחושת שבוע לאורך זמן יכולים להיות עוף, קציצות בקר – רזה ללא שומן, מנת קטניות – דגנים מלאים (פחמימות מורכבות) כמו אורז, כוסמת, קינואה או איטריות מחיטה מלאה. השילוב של דגנים מלאים וחלבון רזה גורמים לפירוק איטי של הפחממות במערכת העיכול ולספיגה הדרגתית שלהן.

לקינוח אפשר לאכול פירות וחשוב להמעיט בקינוחים מלאי סוכר אשר יגרמו לירידת סוכר מהירה והרגשת צמא.

מתכונים מומלצים לצום

מתכון לקציצות ברוקולי אפויות

מרכיבים ל 15 קציצות:

500 גרם ברוקולי

3 שיני שום קצוצות

שלושת רבעי כוס קוואקר

2 ביצים

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מעט שמן

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הברוקולי במיקרוגל (או חולטים במים רותחים) 3-4 דקות, עד שהוא מתרכך מעט. מקררים וקוצצים דק.

2. מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים מכוסה לחצי שעה.

3. יוצרים קציצות בידיים משומנות ומסדרים על נייר אפייה משומן. אופים ב-200 מעלות עד שהקציצות מזהיבות, הופכים בזהירות ואופים עד להשחמה (אפשר גם לטגן, אבל לארוחה המפסקת עדיף לא).

4. מגישים לצד יוגורט מתובל בשום, שמן זית ומלח. בארוחה חלבית אפשר להוסיף לקציצות 3 כפות גבינה בולגרית מגוררת.

קציצות ברוקולי לצום
צילום: Shutterstock By Eduard Nasyrov

מתכון לעוף וקישואים

מרכיבים:

1 ק"ג שוקי עוף

1 ק"ג קישואים פרוסים לטבעות עבות

1/2 צרור כוסברה קצוצה

8 שיני שום פרוסות

4 פלפל יבש אדום חצוי

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף שמן

1/4 כפית מלח ים אטלנטי

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. צורבים את העוף עד לקבלת צבע זהוב ומוציאים לקערה.
  2. מוסיפים את טבעות הקישואים לסיר שבו צרבנו את העוף ביחד עם השום והפלפלים
  3. מערבבים קלות ופותחים טעמים. מסדרים את העוף בסיר רחב מוסיפים פפריקה מתוקה ואת הכוסברה הקצוצה. מוסיפים כוס מים רותחים, ומכסים.
  4. מבשלים על להבה אש גבוהה כחצי שעה, מוסיפים את הקישואים, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עוד שעה עד שהעוף מפריש את הנוזלים שלו ורך לגמרי. מכבים ומגישים.
  5. אופן ההכנה:צורבים את העוף עד לקבלת צבע זהוב, ומוציאים לקערה.פורסים את הקישואים לטבעות עבות.שמים בסיר שבו צרבנו את העוף, שיני שום פרוסות וארבעה פלפלים אדומים יבשים חצויים לשניים. מערבבים קלות ופותחים טעמים.מסדרים את העוף בסיר רחב ועליו את טבעות הקישוא. מוסיפים פפריקה מתוקה ואת הכוסברה הקצוצה. מוסיפים כוס מים רותחים, ומכסים.מבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע, עד שהעוף מפריש את הנוזלים שלו ורך לגמרי. מכבים ומגישים.

 

מתכון לאורז ועדשים שחורות

מרכיבים:

2 כוסות אורז

כוס עדשים מומלץ שחורות הן טעימות יותר (להשרות לילה קודם בחוץ או לפחות 4 שעות לפני הבישול)

בצל

שום

2 כפות שמן

מלח, כמון, כורכום ופלפל שחור לפי טעם

אופן הכנה:

  1. מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את האורז והעדשים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.
  3. מתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים.
  4. מוסיפים 5 כוסות מים ומרתיחים על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
  5. מבשלים במשך 40 דקות.

 

מתכון לעוגת גזר

מרכיבים:

3 ביצים

2 כוסות (חד פעמי) קמח שיבולת שועל

בננה מרוסקת

2 גזרים מגורדים

שקית אבקת אפיה

1/2 כוס מייפל טבעי

1/2 כוס אגוזים קצוצים

כף כינמון

חצי כוס חלב

2 כפות שמן קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב
  2. בקערה נפרדת מועכים בננה ומוסיפים את המייפל, שמן קוקוס, חלמונים וחצי כוס חלב
  3. מוסיפים לתערובת את אבקת האפיה וקמח שיבולת השועל, מערבבים ואז מאחדים בין החלבונים לשאר הבלילה
  4. שמים בתנור לחצי שעה על חום של 180 מעלות

עוגה שהיא ארוחה בפני עצמה
צילום: ענבל בוסקילה

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו