לא מתנצלים:

"חרפה": ביצהר מנעו כניסה מבודק קורונה ערבי

עובד כוחות הרפואה הגיע לבצע בדיקות קורונה ביישוב יצהר, לאחר שאחד מהתושבים זימן דוגם קורונה לביתו, אך הוא לא הורשה להיכנס פנימה מאחר והוא ערבי. ביישוב לא מתנצלים

"חרפה": ביצהר מנעו כניסה מבודק קורונה ערבי
צילום: להפסיק עם הגינוי האוטומטי. הכניסה ליצהר (פלאש90)

תקרית לא נעימה, נרשמה היום (חמישי) ביישוב יצהר, כאשר מאבטח היישוב יצהר לא איפשר כניסה לדוגם קורונה ממוצא ערבי.

לדברי ח״כ משה ארבל, "מדובר בחרפה שעלינו להסיר מקרבנו. וקל וחומר בערב יום הכיפורים". לאחר שהתברר כי מדובר במאבטח עובד המועצה האזורית שומרון, פנה ארבל בכתב לראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן בקריאה, "לזמן לבירור את העובד הסהרורי שפוגע בחיי אדם של תושב יצהר הזקוק לבדיקה ובכבודם של אנשי כוחות הרפואה שאינם מבדילים בין דם לדם".

לפי המקרה שהובא בערוץ 12, פאדי, סטאז'ר לרפואה הגיע לבצע בדיקות קורונה לאחד מהתושבים, אך לא הורשה להיכנס פנימה לאחר שהתברר כי הוא ערבי. הוא סיפר כי "בכניסה ליישוב עצר אותי המאבטח ואמר שהוא לא מכניס אותי כי אני ערבי. אמרתי לו: אני כרופא לא מבדיל בין דת, גזע וצבע בעבודה שלי".

מטרם רפואה דחופה נמסר בתגובה: "בבדיקה שערכנו עולה כי תושב יצהר, בדומה לכל אזרח פרטי החפץ בבדיקת קורונה, התקשר למוקד טרם והזמין דוגם קורונה לביתו. עובד טרם הגיע ליישוב על מנת לבצע את עבודתו, אך נתקל בסירוב המאבטח להכניסו ליישוב. טרם-רפואה דחופה רואה בחומרה רבה את התקרית שבמסגרתה נתקל עובד מסור ומקצועי באפליה. מדובר בתופעה פסולה שאותה אנו מוקיעים בתוקף. עובדי טרם זכאים לעבוד בסביבה בטוחה וסובלנית על מנת שיוכלו להמשיך ולהעניק את השירות המיטבי עבור מאות אלפי מבוטחי כל קופות החולים הזקוקים למענה רפואי בכלל ובעת זאת של מגיפת הקורונה בפרט".

מארגון 'תג מאיר' נמסר בתגובה: "מה עצוב ומקומם שאלו שרק לפני כמה ימים התפללו בדבקות: 'חמול על מעשיך' מונעים כניסת רופא ערבי ליישוב יהודי. תושבי יצהר, כמו שאר אזרחי מדינת ישראל נסמכים בימים אלו בין היתר על אלפי האזרחים הערבים הפועלים במערכות הבריאות, ומסייעים במסירות לכל מטופל ללא הבדל דת גזע או מין".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

16
11
דינה גיל
24.09.20

צודקים. כל הכבוד שלא הכניסו אותו .

1
אפרת
25.09.20

הקיצוניים יגרמו לזה שחוח גם גוש עציון יפול חבל ומבייש רופאים ערבים מסורים טיפלו במשפחה שלי

10
ראובן
24.09.20

את תגובת הישוב לא פרסמתם ערוץ 7 כן פרסם אתם בתחרות מי יותר מתייפייף

9
מאיר
24.09.20

תומך ביצהר לצערנו כיום אי אפשר לסמוך... כבר היו מקרים שערבי שלא חשדו בו דקר ורצח... יישר כוח לתושבי יצהר שדואגים לביטחון התושבים!!! חיזקו ואימצו!

1
בין שמירת ביטחון לשינאת ערבים
24.09.20

, סתם שינאה לערבים נטו. צוותים שכוללים ערבים נמצאים בכל בתי החולים ומטפלים ביהודים במסירות וללא ליאות. שום רופא או אחות ערביים לא פגעו במטופל יהודי. אין כאן כל אלמנט של שמירה על הביטחון. יש כאן שינאת ערבים.

2
אזרחית המדינה
26.09.20

השנאה הזו מוצדקת!!!! אני לא מצדיקת את המעשה אבל השינאה בהחלט מוצדקת!!!! אתם לא גר ליד ערבים שרצחו את האנשים שאתה מכיר אז השנאה הזו בהחלט מוצדקת!!!