משרד הביטחון מקפיא את כיתות הלימוד ביו"ש
בדיון בועדת החינוך של הכנסת נשאלו נציגי משרד הביטחון מדוע הם אינם מאשרים הבאת קראוונים לכיתות מאושרות. ביהודה ושומרון יש צורך ב-150 כיתות לשנת הלימודים הקרובה, את רובן מתכוונים במשרד הביטחון להקפיא.

ועדת החינוך של הכנסת דנה הבוקר (רביעי) בהכנות מערכת החינוך בישובי יהודה ושומרון לפתיחת שנת הלימודים הקרובה. זאת, לאור הבעיה המתעוררת מדי שנה, על מחסור בכיתות לימוד ועיכוב מטעמים פוליטיים בבניית כיתות חדשות.
יו"ר הועדה ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) אמר בדיון כי במדינת ישראל יש חוק חינוך חובה – ולכן חובה לתת פיתרון לכל הילדים. יועץ שר הביטחון ברק לעניני התיישבות איתן ברושי טען בתגובה, כי "זה לא החוק היחיד במדינה, יש עוד חוקים ויש מקומות שאי אפשר לאשר משפטית אפילו מבנים יבילים". ברושי הודה כי לשיטתו, מדובר בבעיה ללא פיתרון. ח"כ עתניאל שנלר מקדימה ענה לו, כי מדובר רק בתירוץ, ובעיה משפטית ניתן לפתור.
בדיון התברר כי בכל ישובי יהודה ושומרון נדרשות בשנת הלימודים הקרובה 150 כיתות. מתוכם טרם אושרו 24 כיתות, כאשר לגבי חלקם משרד הביטחון מתעקש כי הם לא יאושרו גם בעתיד. בכל הכיתות שאושרו – מדובר רק בקראוונים ולא במבני-קבע.
התברר כי משרד הביטחון, מטעמים לא-ברורים, לא מאשר הבאת קראוונים לכיתות גם במקומות מאושרים, וליד בתי ספר הקיימים כבר כשלושים שנה. בחלק מהכיתות מונע משרד הביטחון כיתות לילדי החינוך המיוחד.
כדוגמא הובא המקרה של בית הספר באפרת, שם מונע משרד הביטחון הבאת ארבעה כיתות לימוד לילדי החינוך המיוחד, למרות שבית הספר על-ידו צריכים להיות מוצבות כיתות אלו, קיים כבר 26 שנה במרכז העיר.
ראש מועצת אפרת עודד רביבי טען בדיון כי כמו בהרבה נושאים הכל מתנקז להחלטת שר הביטחון. "הסיבה לעיכובים באישורים היא העובדה כי ועדת 'קו כחול' לא מתכנסת מסיבות פוליטיות, ולכן לא מתקדמים בהליכים".
בסיכום הדיון קראה ועדת החינוך לשר גדעון סער להעלות את הנושא בישיבת הממשלה הקרובה ביותר. הועדה תבעה כי סער ידרוש שמליאת הממשלה היא שתאשר את בניית הכיתות, וכך – לא יוכל שר הביטחון מסיבות פוליטיות למנוע את בנייתן.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו