סורגים שבת: מתכון מנצח לתבשיל בשר חגיגי - סרוגים

סורגים שבת: מתכון מנצח לתבשיל בשר חגיגי

בדיוק באווירת החגים המתקרבת, סידרנו לכם מתכון לתבשיל בשר פשוט וסופר טעים עם ירקות ויין - שכל אחד צריך לדעת להכין. תתכוננו להפתיע השבת

סורגים שבת: מתכון מנצח לתבשיל בשר חגיגי
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לתבשיל בשר עם ירקות ויין

בדיוק באווירת החגים המתקרבת, סידרנו לכם מתכון לתבשיל בשר פשוט וסופר טעים עם ירקות ויין – שכל אחד צריך לדעת להכין. תתכוננו להפתיע השבת:

מצרכים:

נתח בשר מופשר (מומלץ אסדו או כל נתח אחר המתאים לבישול ארוך)
3 בצלי שאלוט / בצל לבן
5 שיני שום
סלסלת פטריות
1/2 כוס יין אדום יבש
3 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות
קורט פפריקה
שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבשר שהופשר מראש, לקוביות בגודל בינוני.

2. קוצצים גס את הבצלים, חוצים לשניים את שיני השום, מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות או לפרוסות.

3. בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את השום והפטריות.

4.מגביהים את האש, מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5. לאחר שהבשר משחים, מוסיפים את היין ומגביהים את הלהבה למקסימום, כדי להביא לרתיחה. לאחר שהנוזלים בסיר מבעבעים, מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

6. מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר, ומבשלים במשך שעתיים נוספות על אש נמוכה.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו