אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום
אוכל, חדשות האוכל, תוכן שיווק

מתכוננים לכיפור: העוגיות ששווה להכין לסיום הצום

לקראת יום כיפור המתקרב, ריקי ממאפה נאמן עם המתכון לעוגיות ששווה לכם להכין מראש ועם הטיפים שיעזרו לכם לשבור את הצום בצורה נכונה

מתכוננים לכיפור: כך הכי שווה (ונכון) לסיים את הצום
  (צילום: שטארסטוק)

ביום שני הקרוב, יחול יום הכיפורים בו כולנו צמים כדי לכפר על כל עוונותינו. לאחר צום של כ-26 שעות חשוב מאוד ששבירת הצום, תעשה בהדרגה וכמה שיותר לאט.

1. בשלב ראשון – חשוב לשתות נוזלים עם פחמימות זמינות כדוגמת שתייה ממותקת עם פרי ו/או כעכים / עוגיות וכדומה. בהמשך רצוי לאכול ארוחה קלה כדוגמת ארוחת בוקר. ביצים, ירקות וגבינות.

2. הארוחות – המפסקת וזו של הפסקת הצום אינן צריכות לספק את כמויות האנרגיה ורכיבי המזון שנגרעו במהלך הצום. כאמור, ארוחות גדולות אינן בריאות ותוצאותיהן הן הפוכות- עודף האנרגיה הופך לשומן ומכביד עלינו.

מתכון לעוגיות פריכות

מאת: ריקי ממאפה נאמן

מצרכים:

125 גר חמאה רכה
240 גרם (כוס) סוכר חום דמררה
3 כפות סוכר לבן
1 ביצה גדולה L
2 כפיות תמצית וניל
250 גרם קמח לבן רגיל
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 ו-1/2 כפית קפה נמס
1 כוס ו-1/2 שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ

הוראות ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות

2. במיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי, לאחר מכן מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים להקציף במשך 30 שניות בערך

3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח ומוסיפים בהדרגה במהירות נמוכה לשאר התערובת ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה
לבסוף מוסיפים את אבקת הקפה הנמס והשוקולד הקצוץ/ שוקולד צ'יפס ומערבבים

4. צרו עיגולים בגודל של כדור שוקולד וסדרו אותם בתבנית על נייר אפיה (לא למעוך אותם)

5. אופים במשך כ-20 דקות, עד שהקצוות של העוגיה טיפה צהובים והיא עדיין רכה

6. מוציאים את העוגיות מהתנות ונותנים להן להתקרר. מרקם העוגיה משתנה ונהיה קשה יחסית לכן רצוי לא לאפות יתר על המידה.

=============

ברשת נאמן תוכלו לרכוש מאפים בערב יום כיפור לשבירת צום קלה

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו