אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

הבראנץ' המושלם: כך תכינו אגז בנדיקט בבית

המסעדות נסגרו לנו וזו בדיוק ההזדמנות שלנו להתפנק בסגר ולהכין את אחת מהמנות האהובות ביותר בבית. כך תכינו שלב אחרי שלב את הגרסה הביתית לאגז בנדיקט

הבראנץ' המושלם: כך תכינו אגז בנדיקט בבית
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לאגז בנדיקט

המסעדות נסגרו לנו וזו בדיוק ההזדמנות שלנו להתפנק בסגר ולהכין את אחת מהמנות האהובות ביותר בבית. כך תכינו שלב אחרי שלב את הגרסה הביתית לאגז בנדיקט

מצרכים:
4 פרוסות חלה עבות / מאפי בריוש
לביצים העלומות:
1 כף חומץ לבן
מלח גס
4 ביצים גדולות/ או לפי הכמות הרצויה
לרוטב הולנדז:
170 גרם חמאה
3 חלמונים גדולים
2 כפיות מיץ לימון טרי
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון חלק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה: עירית קצוצה/ עלי בזיליקום טריים
סלמון מעושן

אופן ההכנה:

1. לרוטב ההולנדז: בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.

2. בבלנדר או ידנית מעבדים יחד את החלמונים עם 2 כפיות מים במהירות איטית כל הניתן ותוך כדי מוזגים פנימה את החמאה המומסת, עד שהכל משולב. מוסיפים את מיץ הלימון והחרדל, מתבלים במלח ופלפל, ממעבדים לאט עוד דקה ויוצקים את הרוטב המוכן לקערה קטנה ומכסים בניילון או מכסה.

3. לביצים העלומות: ממלאים סיר בינוני במים בגובה 7-8 ס"מ. מוסיפים את החומץ, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. כשהמים מתחילים להעלות בועות, מערבבים אותם בעזרת כף.

4. תוך כדי שהמים מסתחררים, שוברים בעדינות ביצה למרכז הסיר. נותנים למים להתערבב סביב הביצה, עד שהחלבון מתייצב ועוטף את החלמון. ממשיכים לערבב את המים בכיוון השעון ומוסיפים את שאר הביצים. לאחר 4 דקות של שליקה, מרימים את הביצה בעזרת כף מחוררת ובודקים אם החלק הלבן מספיק יציב. אם לא, מחזירים לדקה נוספת. מוציאים מהסיר בעדינות לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5. רגע האיחוד: חוצים לשניים את החלה או הבריוש וקולים בטוסטר עד להשחמה קלה. מסדרים על צלחת את הטוסטים, ועל כל חצי מניחים סלומון מעושן ומעליהם ביצה עלומה. לסיום יוצקים את הרוטב ומגישים עם עירית קצוצה מעל או בזיליקום טרי ומעט מלח ופלפל גרוס.

טיפים לשדרוג:

-ניתן לשדרג עם תרד מאודה, או ממרח אבוקדו

-אם אין כוח להכין ביצים עלומות, ביצת עין גם תבוא מעולה

בתאבון!

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו