קל וטעים: מתכון לפוקצ'ה לצאת הצום
מתלבטים איך לפתוח את הצום? אם כבר נמאס לכם מפיצה ומאוכל מבושל, פוקצ'ה היא הפתרון המושלם למאפה טעים, שכיף להכין בקלות בבית ולגוון עם שלל תוספות אהובות

מתכון לפוקצ'ה
אם כבר נמאס לכם מפיצה ומאוכל מבושל, פוקצ'ה היא הפתרון המושלם למאפה טעים, שכיף להכין בקלות בבית ולגוון עם שלל תוספות אהובות
מצרכים:
4 כוסות קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
לתוספות:
שום כתוש
זעתר/עשבי תיבול
עגבניות שרי / עגבניות מיובשות
גבינת פטה (בולגרית) / פרמז'ן
זיתים פרוסים
מלח גס

(צילום: שטארסטוק)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות
2. בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק, חוץ משמן הזית. כשהעיסה מתחילה להתאחד לבצק, מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ונעים.
3. מכסים את הבצק במגבת ומניחים להתפחה ל-10 דקות. במידה ואתם לא ממהרים, מומלץ לתת התפחה נוספת עד הכפלת הנפח.
4. משמנים את הידיים במעט שמן זית ופותחים את הבצק, לאחר מכן מסדרים אותו בתבנית מרובעת או מחלקים אותו למנות אישיות בצורת מרובע או אליפסה
5. מטפטפים מעט שמן זית, מפזרים שום כתוש, זעתר ומלח גס ואת התוספות האהובות. לאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד ששולי הפוקצ'ות משחימים היטב.
טיפים: -אל תעשו את הפוקצ'ות עבות מידי, ככל שהם יהיו דקות כך הבצק יהיה אוורירי יותר
-אפשר לגוון עם כל תוספת אהובה אחרת, כמו: רצועות גמבה, פסטו, בטטות ועוד.
-מומלץ להגיש לצד שקשוקה / סלט טרי
בתאבון!
============
סיום הצום: ירושלים – 18:59 | תל אביב – 18:57 | חיפה – 18:58 | באר שבע – 18:59
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו