יאיר גולן: לפטר את הרבנים; כולם מצביעים לבנט
חבר הכנסת יאיר גולן ממרצ, תוקף את הרבנים שחתמו על מכתב התמיכה בעמירם בן אוליאל שהורשע אתמול ברצח משפחת דוובשה: "הרבנים אלה ותומכיהם - כולם מצביעים בנט"

חבר הכנסת יאיר גולן ממפלגת מרצ, קורא לפטר את כל הרבנים החתומים על מכתב התמיכה בעמירם בן אוליאל שהורשע אתמול (שני) ברצח משפחת דוואבשה, ונידון לשלושה מאסרי עולם.
גולן הגיב למכתב הרבנים ואמר: "את הרבנים שתומכים במחבל עמירם בן אוליאל יש לפטר מהשירות הציבורי ולהרחיק ממוסדות חינוך".
גולן אף קישר את יו"ר ימינה, נפתלי בנט, למכתב ואמר: "חשוב להזכיר, הרבנים אלה ותומכיהם – כולם מצביעים בנט". ראוי לציין כי אם גולן אכן היה בודק מי הרבנים החתומים על המכתב, הוא היה מגלה כי אחד מהם הוא הרב דב ליאור, רבה של מפלגת 'עוצמה יהודית'. רבנים נוספים המופיעים במכתב לא הצביעו למפלגתו של בנט.
גם חבר הכנסת עפר שלח תקף את הרבנים החתומים על המכתב ואמר: "אוי למי שמתקרא רב ותומך בגיוס כספים עבור אדם שהורשע בכך ששרף למוות משפחה שלמה. ואוי למדינה שמשלמת משכורת לאנשים כאלה כדי שיהיו מורים רוחניים".
מוקדם יותר פורסם בסרוגים כי הרב רונן לוביץ', רב היישוב ניר עציון ונשיא תנועת 'נאמני תורה ועבודה', מתנער מהחתימה על העצומה שפורסמה אמש (שני) בדבר הרשעתו של עמירם בן אוליאל, ואומר כי פרסומה אינו מקובל עליו כלל וכלל.
אמש פורסמה עצומה עליה חתומים עשרות מרבני הציונות הדתית, בה הם קוראים לסייע למשפחת בן אוליאל בעקבות החלטת בית המשפט להטיל עליו 3 מאסרי עולם, בגין רצח משפחת דוואבשה בדומא.
בעצומה אומרים הרבנים כי הרשעתו על בסיס הודאה שהוצאה בעינויים היא מעשה פסול וכי היה די בכך בכדי לשחררו.
על המכתב מתנוססת גם חתימתו של הרב לוביץ', שכעת, כאמור, מתנער מהמכתב. הרב לוביץ' אומר כי "חתמתי על עצומה בנוסח זה לפני כשלושה חודשים, ומשמעותה הייתה שונה לחלוטין ממה שפורסם אתמול, ולכן פרסום העצומה אתמול לא מקובל עליי כלל וכלל".
הרב לוביץ' שיתף את השתלשלות העניינים ואמר: "לפני כשלושה חודשים, פנו אליי בבקשה לחתום על גילוי דעת שקורא קריאה עקרונית לא להרשיע את הנדון אך ורק על סמך הודאה שנגבתה בעינויים. אני איתן בעמדתי זו, ובמקרה דנן אף ידעתי מקרוב על העינויים הקשים שעברו הנ"ל והקטין שעמד עמו לדין".
הרב לוביץ' הוסיף כי "לאחר שהפנו את תשומת ליבי לכך שפסק הדין נסמך על ראיות נוספות המחזקות את ההרשעה, אני שב ועומד מאחורי הקריאה העקרונית שלא להרשיע על סמך הודאה שנגבתה בעינויים, אולם מבהיר שאינני מערער על הכרעת בית המשפט בפסק-דין זה".
"אזכיר שמאז שנות השמונים של המאה הקודמת אני כותב ומדבר בחדות ובחריפות נגד כל מעשה אלימות של פגיעה בחפים מפשע, ובכלל זה כמובן כל פגיעה בערבים. קיוויתי שבמקרה זה יתברר שלא היה זה מעשה רצח של יהודים, ולאור פסיקת בית המשפט נראה שנכזבה תוחלתי".
"אני מקווה", אומר הרב לוביץ', "שפסק הדין הנדון יתרום להשבת מוראה של מלכות ומניעת פשעי שנאה, והאמת והשלום אהבו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו