מבזקים
סרוגים

מחר שלום גם עם בחריין | נתניהו: "מחזיק את ההסכם"

מלבד החתימה מחר עם איחוד האמירויות, צפוי רה"מ לחתום גם על הסכם השלום עם בחריין. "אני מחזיק בידי את טיוטת חוזה השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות, וגם את הצהרת השלום ההיסטורית בין ישראל לבחריין"

כ"ה אלול התש"פ
מחר שלום גם עם בחריין | נתניהו: "מחזיק את ההסכם"
מחר שלום גם עם בחריין | נתניהו: "מחזיק את ההסכם" צילום: נתניהו בוושינגטון (ניתן לשימוש ללא קרדיט)

בדרך להסכם השלום: ראש הממשלה בנימין נתניהו העומד בראש המשלחת הישראלית, נחת היום (שני) בשדה התעופה הצבאי אנדרוז. לפניו הגיע שר החוץ של בחריין, עבד אלטיף אלזיאני, נחת היום (שני) בוושינגטון לקראת טקס החתימה על הסכם הנורמליזציה עם ישראל שצפוי להתקיים מחר בבית הלבן.

לוושינגטון מגיע גם שר החוץ האמירתי עבדאללה בן זייד, אשר ייצג את איחוד האמירויות בטקס לצד מקבילו מבחריין וכן נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

פניה לשרים: וודאו שלא חותמים על וויתורים ונסיגות
פניה לשרים: וודאו שלא חותמים על וויתורים ונסיגותצילום: פניה לשרים: וודאו שלא חותמים על וויתורים ונסיגות

פרטי ההסכם עם בחריין יתפרסמו רק לאחר החתימה עצמה. ראש הממשלה נתניהו אמר כעת בוושינגטון: "אני מחזיק בידי את טיוטת חוזה השלום ההיסטורי בין ישראל לאיחוד האמירויות, וגם את הצהרת השלום ההיסטורית בין ישראל לבחריין. עבדנו על זה הרבה מאוד שנים. הרגע הזה מגיע מחר".

לדברי נתניהו, "זו תפנית עצומה בתולדות ישראל, גם בתולדות המזרח התיכון. תהיה לזה השפעה אדירה וחיובית על כל אזרחי ישראל. אני גם מבטיח לכם, לפי מה שאני רואה כאן, שעוד מדינות בדרך".

לבסוף אמר, "גם כשאני עסוק בעבודה המדינית החשובה הזו, אני לא שוכח לרגע שאלה ימים קשים לכולנו. הספקתי לדבר היום גם עם שר האוצר וגם עם שר הבריאות, ומחר בערב כשאני חוזר לישראל אנחנו נמשיך לעבוד למענכם אזרחי ישראל, כדי שנתגבר על הקורונה וגם נביא שלום".

איחוד האמירויות בחריין בנימין נתניהו