מבזקים
סרוגים

שיא נוסף: מעל 4,000 חולי קורונה אמש, 2,372 מחצות

תחלואת הקורונה ממשיכה לעלות בקצב שיא, כשמחצות אובחנו 2,372 חולי קורונה חדשים בארץ. בסך הכל יש כעת 33,681 חולי קורונה פעילים, מהם 488 במצב קשה ו-143 מונשמים. 7 חולים נפטרו ביממה האחרונה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"א אלול התש"פ
שיא נוסף: מעל 4,000 חולי קורונה אמש, 2,372 מחצות
שיא נוסף: מעל 4,000 חולי קורונה אמש, 2,372 מחצות צילום: צילום: אוליבר פיטוסי\פלאש 90

משרד הבריאות עדכן הערב (חמישי) כי 2,372 חולי קורונה חדשים אובחנו מחצות ועד השעה 19:00, המצטרפים לנתון השיא של 4,013 החולים שאובחנו אמש. מדובר בנתון גבוה אף יותר מזה שנרשם בשעה זו אתמול, שבו דווח על 2,355 מקרי הידבקות.

לפי הנתונים, מספר החולים הפעילים עלה ל-33,681 מתוך 144,673 הנדבקים מתחילת המגפה. מניין החולים שמצבם קשה עלה ביממה האחרונה ב-10 ועומד כעת על 488 חולים – מתוכם 143 מאושפזים. מחצות בוצעו 27,645 בדיקות קורונה, כשמתוכם אחוז הנדבקים המאומתים עומד על 8.6 אחוז – כלומר, אחד מתוך כל 12 נדבקים.

כמו כן, מחצות נפטרו 7 חולי קורונה נוספים, שהעלו את מניין הקרבנות הכולל ל-1,075. עוד נאמר כי 109,915 חולים החלימו עד כה.

עימות בממשלה: 'אתה הורס את החגים"; "לא נכנע"
עימות בממשלה: 'אתה הורס את החגיםצילום: עימות בממשלה: 'אתה הורס את החגים

העדכון הנוכחי מגיע במקביל לישיבת הממשלה הדרמטית, במסגרתה צפויה להתקבל החלטה על ההגבלות שיוטלו על הציבור בתקופת החגים. שר הבריאות יולי אדלשטיין ביקש מהשרים לקבל את הסגר המלא, ואמר כי "זה עצוב לי. במשך שלושה חודשים וחצי ניסיתי לנהל את המערכה בצורה אחרת, באופן דיפרנציאלי. אבל התחלואה לא מאפשרת את זה עוד, אין ברירה אלא ללכת לסגר". גם ראש הממשלה אמר כי הוא תומך בסגר: "אנחנו בעליית תחלואה גאומטרית, חייבים לפעול".

לחברי הקבינט הוצגו בנוסף לסגר המלא (חלופה ד'), עוד שלושה מתווים על ידי פרוייקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו: על פי חלופה א' – 'רמזור מהודק', יונהג עוצר בימי החג בלבד. מערכת החינוך תפעל בכיתות א'-ד'. מסעדות ומקומות בילוי ייפתחו רק ביישובים בצבעי ירוק וצהוב בלבד. בנוסף, תפילות ימשיכו להתקיים לפי המתווה הנוכחי לפי מגבלות שני צבעים.

על פי חלופה ב' – 'ריסון מדוד', יהיה עוצר בימי החג בלבד. מסעדות ומקומות בילוי יפעלו במתכונת מצומצמת אך ייסגרו בשעה 17:00 בערב. מערכת החינוך תפעל בכיתות א'-ד'. תפילות יתקיימו לפי מגבלות צבע אדום ברמזור.

על פי חלופה ג' – 'ריסון מהודק' יהיה עוצר בימי החג בלבד, מסעדות ומקומות בילוי ייסגרו לחלוטין. מערכת החינוך תפעל בכיתות א'-ד'. תפילות יתקיימו רק בחוץ. תפילות בתוך מבנים יתקיימו לפי מגבלות הצבע האדום.

 

 

משרד הבריאות נגיף הקורונה קורונה