אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

חגיגי וטעים: מתכון לפרגיות ממולאות בשר

חולמים להכין מנה מושקעת ומפנקת? פרגיות ממולאות בבשר, הן הרבה יותר פשוטות להכנה ממה שחשבתם. מתכון שתשמחו לאמץ גם לארוחת ראש השנה

סרוגים שבת: מתכון לפרגיות ממולאות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפרגיות ממולאות בשר 

חולמים להכין מנה מושקעת ומפנקת? פרגיות ממולאות בבשר, הן הרבה יותר פשוטות להכנה ממה שחשבתם. מתכון שתשמחו לאמץ גם לארוחת ראש השנה. כך תכינו את הפרגיות שלב אחרי שלב

מצרכים:
8-10 פרגיות
למילוי
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל לבן, מגורד
1/2 צרור כוסברה + פטרוזליה, קצוץ דק
1/2 כוס צנוברים (לא חובה)
3 כפות שמן
2 שיני שום, כתושות
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור
סלסלת פטריות
1 ענף רוזמרין טריי/ יבש
סילאן/ רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות

2. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר עם הבצל, השום, השמן, הצנוברים, הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל שחור. לשים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. פורסים את הפרגיות על משטח עבודה, מניחים מהתערובת בקצה כל פרגית ומגלגלים.

4. מסדרים את הפרגיות בתבנית פיירקס כש"התפר" כלפי מטה, מסדרים את הפטריות בין הפרגיות ויוצקים מעל סילאן בנדיבות.

5. מפרידים את עלי הרוזמרין מהענפים ומפזרים מעל הפרגיות והפטריות (שימו לב, לרוזמרין יש טעם חזק לכן גם 4-5 עלים יספיקו)

6. מכסים את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. מסירים את הכיסוי ואופים 30 דקות נוספות.

טיפ: במידה ורוצים לקצר את תהליך האפייה ניתן להקפיץ את המילוי על מחבת במשך 5-7 דקות או עד שהבשר הטחון מקבל מעט צבע ולאחר מכן ממלאים את הפרגיות

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
התרשמות
שוש יוסף | 01-10-2020 18:45
מהתרשמות ראשונה נראה שהפרגיות התייבשו לי...