אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טעים להכיר: מתכון לפלפלים ממולאים בריזוטו

מה קורה כשמשלבים שתי מנות אהובות, למנה אחת? לקחנו את הריזוטו פטריות האהוב ושדרגנו אותו בתוך פלפלים ממולאים והתוצאה לא פחות מאדירה!

טעים להכיר: מתכון לפלפלים ממולאים בריזוטו
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפלפלים ממולאים בריזוטו

מה קורה כשמשלבים שתי מנות אהובות, למנה אחת? לקחנו את הריזוטו פטריות האהוב ושדרגנו אותו בתוך פלפלים ממולאים והתוצאה לא פחות מאדירה!

מצרכים:

5 פלפלים אדומים (אפשר גם צהובים או ירוקים)
למלית הריזוטו:
1 כוס אורז עגול לריזוטו
1 בצל לבן בינוני קצוץ
40 חמאה
2 שיני שום קצוץ
80 גרם פרמז'ן מגורדת
6-5 פטריות שמפניון טריות חתוכות לקוביות או פרוסות
כ-2 ו1/2 כוסות ציר ירקות או מים חמים
250 מ״ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי טעם
להקרמה: גבינת מוצרלה/פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה:

‏1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומסדרים תבנית עם נייר אפייה

2. מכינים את המלית: בסיר ממסים את החמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את השום ואת האורז ומבשלים כ-3 דקות עד להזהבה קלה של השום

3. בהדרגה מוסיפים את המים/ ציר הירקות. בכל פעם מוסיפים כמות מים קטנה (כ-1/2 כוס), מערבבים ומבשלים ללא מכסה. בכל פעם שהאורז סופג את הנוזלים, מוסיפים כמות מים נוספת ומערבבים. לאחר מכן טועמים את הריזוטו.

4. ברגע שהוא מתחיל להיות מעט רך (אך עדין חצי מוכן) מוספים את הפטריות ואת השמנת ומערבבים

5. לאחר שהריזוטו התערבב היטב עם השמנת מוסיפים את הפרמז'ן ומתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם

6. רגע האיחוד: חורצים את הפלפלים לאורכם ומוצאים את הגרעינים והליבה. לאחר מכן מסדרים בתבנית את הפלפלים וממלאים כל אחד בכמות מכובדת של ריזוטו (אך לא כדאי להעמיס יותר מידי)

7. מפזרים מעל הפלפלים מעט פרמז'ן או גבינת מוצרלה ומכניסים לאפייה כרבע שעה או עד שפלפלים מתרככים והמלית מבעבעת. מומלץ להגיש חם

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו