שר האנרגיה, יובל שטייניץ, אומר הבוקר (ראשון) בראיון לכאן רשת ב', כי אין מנוס מהטלת סגר כללי על המדינה במטרה להפוך אותה לירוקה – ומודה כי הממשלה נכנעה ללחץ הציבורי.

לדברי שטייניץ, "אין מנוס מסגר מלא. בגל הראשון היינו תקיפים, בגל השני נכנענו ללחץ הציבורי. המשמעת הציבורית ירדה".

השר הסביר כי "תוכנית הרמזור טובה לאחרי הסגר, הסוסים כבר ברחו מהאורווה. כשהגענו ל-500 חולים היינו צריכים להטיל סגר של שבועיים והיינו מדינה ירוקה".

לגבי תוכניתו של פרוייקטור הקורונה במצב הנוכחי, אומר שטייניץ: "אין ערים ירוקות במצב של 3,000 נדבקים ליום. זה עובר מעיר לעיר – הצעדים החלקיים קשים יותר לאכיפה".

שטייניץ הוסיף, וטען כי "עדיף סגר של שבועיים. לסגר יש מחיר כלכלי – אבל אם תוך שבועיים נחזור להיות מדינה ירוקה – עדיף במקום לדמם חצי שנה".