שולי מועלם באולפן סרוגים: בנט ושקד צריכים לבוא לליכוד
בראיון באולפן סרוגים, מסבירה חכ"ל שולי מועלם את המעבר לליכוד: "לא רוצים יד על ההגה, אנחנו הנהג", על שרה נתניהו: "היכרות אישית", הקשר עם בנט ושקד, ומה מועלם הי"ד היה אומר?

חברת הכנסת לשעבר שולי מועלם עשתה היום (רביעי) הפתעה מרעישה כשפרשה מימינה והצטרפה לליכוד. בראיון באולפן סרוגים, היא מסבירה את המהלך: "אנחנו לא רוצים רק יד על ההגה, אנחנו רוצים להיות הנהג באוטובוס", על שרה נתניהו: "יש לי היכרות אישית, לא רוצה לדבר על אשתו של רה"מ", על הקשרים עם בנט ושקד, ומה מועלם הי"ד היה אומר על המהלך?
מועלם פותחת בסבר על המעבר: "יש תהליך שאני רוצה להתקדם בו, כמי שבאה ב-2012 מתוך עולם של חיבורים, בחרתי לעלות קומה, לעבור ולפעול במפלגת שלטון. מבחינתי ההבנה חלחלה שהמטרה שלי להיות במקום המשמעותי ביותר הבית הפוליטי בימים אלו של הציונות הדתית והימין האידאולוגי הוא בליכוד".
אמרת על ראש הממשלה ש"אולי הוא יחלק את ירושלים", על הטיפול שלו בנעדרים אמרת שזו "בעבודה בעיניים", 15 פעם הוא דחה את הצעת החוק שלך לביטול ההתנתקות על צפון השומרון – אז מה, עכשיו הכל בסדר?
"לא, אדרבה ואדרבה, ההבנה היא שהדרך להניע את התהליכים האידאולוגיים שאנחנו מאמינים בהם, היא במפלגת השלטון. אנחנו לא רוצים להיות רק יד על ההגה, אנחנו רוצים להיות אלו שנוהגים באוטובוס".
מועלם מסרבת להתייחס לתמורה מהליכוד על המעבר: "בליכוד הציעו לי עבודה קשה עם כל החלקים של החברה הישראלית".

"היכרות אישית קרובה", נתניהו ומועלם (דוברות הליכוד)
על הקשר עם ראש הממשלה ורעייתו שרה: "אני מכירה את ראש הממשלה היכרות אישית קרובה מאז אסון המסוקים בו איבדתי את הבעל שלי. הגברת שרה נתניהו במשך שנתיים אחרי האובדן כאשתו של ראש הממשלה אבל בעיקר כאדם טילפנה אלי פעם בשבועיים לשאול מה שלומי ובעיקר מה שלום הבנות".
אז שרה נתניהו היא זאת שהביאה אותך לליכוד? דיברת איתה על זה?
"ממש לא, ממש לא. אחד הדברים שהכי חשובים לי זה שהפוליטיקה מתנהלת בין פוליטיקאים. כמו שלא הייתי רוצה שידברו על הבעל שלי, לא הייתי רוצה עכשיו לדבר על אשתו עם ראש הממשלה".
את רואה את עצמך מצליחה להיבחר ברשימת הליכוד לכנסת?
"אני רואה את עצמי מציעה ערך מוסף מאד גדול, מחברת אלי הרבה מאד אנשים שהם בוחריי ליכוד. אני רואה סחף שהתחיל לפני, ציבור גדול מאד בציונות הדתית ובימין האידאולוגי בחר בליכוד. אני חושבת שכל מי שרוצה לנהוג באוטו הגדול שנקרא 'הנהגת מדינת ישאל' צריך להצטרף ולפעול במפלגת שלטון".
טלפון קבוע עם שקד, מעט שיחות עם בנט
על היחסים עם בנט ושקד: "עם נפתלי אני מדברת הרבה פחות, עם איילת יש לי תקשורת קבוע, אנחנו מדברות כל מספר ימים ומשתדלות להיפגש. עבדנו מצויין יחד, הערכנו אחד את השני. בסוף התהליך הוא יצירת מפלגת ימין גדולה, אני מאד מקווה להצליח לפעול ולהביא את נפתלי ואיילת לליכוד".

אעשה פעילות בתוך השטח של הליכוד, מועלם באולפן
מועלם הי"ד היה תומך
מה אומרים על זה בבית, מה "מועלם" הי"ד היה אומר על זה?
"מועלם היה תומך וככה גם בבית שלי היום. מבחינת מועלם, מבחינתי ומבחינת אלי (בעלה כיום, ע"ג) והילדים התמיכה היא מאד גדולה בכל מהלך שאתה משמעותי בו לעצמך ולסביבה. אני מרגישה שלפעול במרחב הציבורי של מדינת ישראל בממשלה או בכנסת אבל גם בתחומים אחרים".
יש קרע בין הימין לראש הממשלה על וויתור הסיפוח בתמורה להסכם השלום עם איחוד האמירויות. לדברי מועלם, "אין לנו שום פריבילגיה להניח בצד את החלת הריבונות ביהודה שומרון, אין לנו זכות, אין לנו רשות. אני רואה בשלום באיחוד האמירויות אירוע היסטורי, אני מבקשת לא להקטין אותו, זה לא אחד על חשבון השני. המטרה שלנו צריכה להיות שלום עם כמה שיותר מדינות והחלת ריבונות בלי קשר. זה נמצא לפתחו של ראש הממשלה ודרישה של רבים ממתפקדי הליכוד, הציונות הדתית – כולנו מאמינים שהחלת ריבונות היא חובה ולא רק זכות שלנו".
איפה נמצא אותך עוד שנה?
"אני פועלת בהרבה מאד נושאים ובמקביל אני אעשה פעילות בתוך השטח של הליכוד, להכיר את הציבור עם חלקם עבדתי בכל 7 שנותיי בכנסת בנושאים החברתיים, ארץ, ישראל, תפוצות ושאלת הזהות היהודית של מדינת הישראלית – זה המפתח לכל השאלות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו