מבזקים
סרוגים

נפטר אבנר כץ: האמן שעיצב את קיפי מרחוב סומסום

בגיל 81 הלך לעולמו פרופ' אבנר כץ, צייר וסופר ששימש כמרצה בחוג לאמנות באוניברסיטת חיפה אך מוכר לציבור בישראל כמי שעיצב את בובת קיפי ושיחק את אבנר בתכנית רחוב סומסום

י"ג אלול התש"פ
נפטר אבנר כץ: האמן שעיצב את קיפי מרחוב סומסום

ברוך דיין האמת, בגיל 81 הלך לעולמו פרופ' אבנר כץ, צייר וסופר ששימש כמרצה בחוג לאמנות באוניברסיטת חיפה ומוכר כ'אבנר' מרחוב סומסום.

כץ נולד בשנת 39' בקיבוץ רמת רחל, ולמד אמנות בבית הספר בצלאל ובלונדון.

נפטרה השחקנית חנה רוט – חנה מרחוב סומסום
נפטרה השחקנית חנה רוט – חנה מרחוב סומסוםצילום: נפטרה השחקנית חנה רוט – חנה מרחוב סומסום

הוא אייר ספרים ואף עיצב תקליטים, אך לדור הביניים הוא מוכר כ'אבנר' מרחוב סומסום. הוא עיצב את דמותו של 'קיפי' הקיפוד בסדרה, בגרסה הישראלית שלה ושיחק את עצמו כבעל המאפייה ברחוב.

הוא פרסם כעשרים ספרים, והשתתף בעשרות תערוכות יחיד וקבוצתיות.

https://www.youtube.com/watch?v=8oFE6nIbUio

פרופ' רון רובין, נשיא אוניברסיטת חיפה אמר הבוקר לאחר ההודעה על מותו: "אוניברסיטת חיפה כואבת את פטירתו של פרופ' אבנר כץ. פרופ' כץ היה חבר יקר בחוג לאומנות באוניברסיטת חיפה. עבודותיו מעוררות ההשראה הן חלק בלתי נפרד ממורשת החוג, וכך יישארו. אנו שולחים את תנחומינו הכנים למשפחה.

אבנר כץ ברוך דיין האמת רחוב סומסום