מבזקים
סרוגים

כהנא: "קורא לא קדם אג'נדות על חשבון הצבא"

לאחר שמרב מיכאלי קראה לאפשר את גיוסה של רב"ט ה' להתמיין לסיירת מטכ"ל, מתן כהנא הגיב וקרא לרמטכ"ל "להפסיק להקשיב לאלו המנסים לקדם אג'נדות פרוגרסיביות על חשבון הצבא, ולעשות אך ורק מה שיעזור לצה"ל לנצח"

י' אלול התש"פ
כהנא: "קורא לא קדם אג'נדות על חשבון הצבא"
כהנא: "קורא לא קדם אג'נדות על חשבון הצבא" צילום: (צילום: יוסי זליגר\פלאש 90)

במערכת הפוליטית הגיבו היום (ראשון) למכתבה של רב"ט ה׳, שדרשה מהרמטכ"ל אביב כוכבי להתמיין לסיירת מטכ"ל לאחר שנפלה מקורס טיס. בעוד שח"כ מרב מיכאלי קראה לאפשר את גיוסה ליחידה, ח"כ מתן כהנא התנגד לכך וטען כי נשים לא צריכות לשרת ביחידות חי"ר לוחמות.

כהנא למפקד סיירת מטכ"ל היוצא: טיס – כן, חי"ר – לא
כהנא למפקד סיירת מטכצילום: כהנא למפקד סיירת מטכ

"אני קוראת לרמטכ"ל כוכבי להפסיק לחסום את כל הכשרון והמוטיבציה האלה ולהעביר את צה"ל למיון כח האדם שלו לפי כישורים ויכולות ולא לפי מין. כמו כל צבא מערבי מתקדם" אמרה מיכאלי. "עד מתי יופלו המתגייסות והחיילות בצה"ל?".

מנגד, כהנא אמר כי מיכאלי "טועה, טועה, טועה. אני קורא לרמטכ"ל כוכבי להפסיק להקשיב לאלו המנסים לקדם אג'נדות פרוגרסיביות על חשבון הצבא, ולעשות אך ורק מה שיעזור לצה"ל לנצח". לדבריו, "נשים טייסות מעלות את הרמה של חיל האוויר, ולכן טוב מאוד שהן שם. זה לא המצב ביחידות השדה המתמרנות".

גיוס לוחמות מרב מיכאלי מתן כהנא רב"ט ה'