נפגש עם תמנו שטה: סגן השר יברקן נדבק בקורונה
התפשטות הקורונה: סגן השר גדי יברקן התגלה כחיובי לנגיף הקורונה לאחר שנפגש עם השרה פנינה תמנו שטה שחלתה בנגיף. עוד שלושה שרים ושתי ח"כיות נכנסו לבידוד בעקבות מפגש עם השרה

קצין הכנסת, ניצב יוסף גריף, עודכן הערב (שלישי) על ידי סגן השר גדי יברקן, כי בבדיקה שעשה – נמצא חיובי לנגיף הקורונה.
"בעקבות פגישה עם השרה פנינה תמנו שטה, עברתי בדיקת קורונה, ונמצאתי חיובי לנגיף", מסר סגן השר לביטחון פנים, ח"כ גדי יברקן, "אני מרגיש מצויין, ואין תסמינים לקורונה". סגן השר ביקש "שמרו על הנחיות משרד הבריאות: עטיית מסכה, ריחוק חברתי והיגיינה. רק כך ננצח את הקורונה. בריאות איתנה ובשורות טובות לכל עם ישראל."
אתמול היה היום האחרון בו שהה סגן השר יברקן במשכן הכנסת. בהודעה שהוציא ניצב גריף הערב לבאי המשכן, באמצעות מחשבי הכנסת, ציין כי הוא מבקש מכל מי שהיה במגע עם סגן השר או בקרבתו, להישאר בביתו ולא להגיע לעבודה עד לקבלת הנחיות ממשרד הבריאות.
ניצב גריף הדגיש בפנייתו כי הכנסת ממשיכה ופועלת לעריכת בדיקה וחקירה אפידמיולוגית ביחד עם גורמי המקצוע במשרד הבריאות.
אתמול, בתום החקירות האפידימיולוגיות שנערכו לחברי סיעת כחול לבן אתמול בעקבות מפגשים עם השרה פנינה תמנו-שטה שנדבקה בקורונה, השרים אבי ניסנקורן ואסף זמיר, וח״כ תהלה פרידמן נכנסו לבידוד. פעילות הסיעה תימשך כרגיל.
בתיעוד מהמפגש שנחשף ב'כאן 11', נראים חברי המפלגה כשהם מתעלמים מהנחיות משרד הבריאות, מצטופפים בתוך חדר סגור ואינם מקפידים על שמירת מרחק ועטיית מסיכות. יו"ר המפלגה בני גנץ, התייחס לתיעוד ואמר: "צר לי אם פה ושם יש פקשושים. האתגר של לשים מסכות הוא אתגר אנושי. שוחחתי על העניין בישיבת הסיעה ואמרתי שאני חושב שאנחנו צריכים להקפיד על הדברים האלה". גנץ הסביר כי "חלק מהאנשים לא היו עם מסכות כיוון שאכלו".
גם מחוץ לכחול לבן נרשמו מספר מבודדים בעקבות מפגשים עם תמנו-שטה. אתמול בלילה הודיעה איילת שקד (ימינה) כי תיכנס לבידוד לאחר שנפגשה עם השרה מכחול לבן ביום רביעי האחרון, והיום גם שר האנרגיה יובל שטייניץ (הליכוד) הודיע על כניסה לבידוד.
בנוסף, בעדכון שיצא ממשרד החוץ נאמר כי לאחר בדיקה אפידימיולוגית של משרד הבריאות והתייעצות עם הגורמים המקצועיים, השר אשכנזי אינו נדרש לבידוד ויכול לעבוד כבשגרה. השר אשכנזי עבר אתמול בדיקת קורנה ונמצא בה שלילי וכן צפוי לעבור היום בדיקה נוספת לקראת נסיעתו הצפויה בהמשך השבוע לכנס שרי החוץ של האיחוד האירופי בברלין.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו