דעה: לא להתקפל מול הדיקטטור מטורקיה - סרוגים

דעה: לא להתקפל מול הדיקטטור מטורקיה

לא יעזרו לנו כיום כל הנסיונות להתרפס בפני טורקיה. מנוי וגמור עם ארדואן וממשלתו , לפנות מזרחה וכן לסיים את פרק הידידות עם ישראל ולהופיע כגבור ומושיע של החמאס והעם הפלסטיני.יש לפעול בזקיפות קומה ובנחישות נגד ארדואן ואישיותו עד סיום שילטונו.

גרשון אקשטיין
דעה: לא להתקפל מול הדיקטטור מטורקיה
  פלאש 90

רקע
נראה שמנוי וגמור עם טורקיה והעומד בראשה, ארדואן, להתנתק מישראל אחרי תקופה ארוכה של ידידות אמיצה, ולבנות על גבה את האימפריה הטורקית האיסלמית תוך העמדתה בראש ציר הרשע עם אירן,וסוריה וארגוני הטרור חיזבאללה והחמאס.
ובחמאס הוא כבר מופיע כגבור ומשיח שסייע רבות להסרת המצור על רצועת עזה.
לא יועילו כל מחאותינו ונסיונינו לשמר את את היחסים וגם לא התרפסותינו , לעת עתה הכל הולך ונעלם, אך נראה שארדואן מאבד גם הוא נקודות בזירה הבין-לאומית וגם בארצו וכבר קיבל אזהרה מאמריקה שהוא צריך להחליט אם הוא עם המערב או לא.

לכן הכללים שמדינת ישראל צריכה להפעיל במסגרת המדיניות הדיפלומטית החל מהיום הם:
א. לנתק את כל הקשרים עם טורקיה בכל התחומים.
ב. לפעול בזקיפות קומה נגד מסעות המתלהמים של ארדואן בכל מקום בעולם.
ג. לפעול ביתר שאת נגד ארדואן אישית ולא נגד העם הטורקי.
ד. לאתר תחליף לטורקיה,בקשרים , במסחר ובתיירות.

מי הוא באמת ארדואן?
חשוב ביותר,להציג מעל כל במה אפשרית את העולם על פי ארדואן על פי הפרסומים הזרים והישראלים הבאים:
• בני משפחתו של ארדואן התנדבו בשנות ה-40 לשרת בגייסות המוסלמים הפאשיסטיים שעזרו לצבא הגרמני ללכוד יהודים בצפון אפריקה,ולהפיץ תעמולה נאצית בתורכיה ולהילחם ברחבי הבלקן נגד פרטיזאניים של טיטו.
• בשנת 1974 ארדואן כתב וביים מחזה אנטישמי קיצוני בשם MAS KOM YA ההצגה הורדה מהבימות מחשש שזה יגרום להוצאת המפלגה שהוא היה חבר אל מחוץ לחוק,המחזה הזה מתאר את היהודים בדיוק כפי שהיטלר תיאר במשנתו ובנאומיו.
•בשנות ה 70 וה -80 ארדואן חבר למסדר מוסלמי קיצוני בשם נקשיבנדי שדוגלת בג'יהאד עולמי,הוא הצהיר לא פעם שמטרתו בהשמדת מדינת ישראל.
• ארדואן היה ראש הממשלה הטורקי הראשון שאפשר גיוס כספים לחאמאס.
• ב 1988 ארדואן נשלח למאסר של 10 חודשים בגלל פעילות קיצונית והסתה כנגד המערב והיהודים
• ארדואן הודה יותר מפעם אחד, שלולא תמיכתה של ארצות הברית הוא היה כבר מזמן מתגייס לחיסולה של ישראל.

מה אפשר וצריך לעשות מול ארדואן?
התשובה הנאותה במקרה זה היא להחזיר מלחמה שערה, לפחות עד הבחירות בטורקיה כדי לערער על ארדואן ואמינותו בארצו ובעולם כולו וזאת על פי הפעולות הבאות:
• לנתק את יחסינו עם הטורקים בהודעה יזומה מצידינו לסגור את השגרירות בטורקיה וכל הנספחויות
• לקיים יריבות מדינית ופוליטית חזקה בכל מקום בעולם שאפשר וניתן להתנגד לארדואן החל באיחוד האירופי , באו"מ וכלה באישור ותמיכה בתפקידים טורקיים בזירה הבין לאומית.
• להחרים את טורקיה במוצרים מיובאים ממנה ובנושאי כלכלה ומסחר משותפים לרבות חרם אקדמי.
• בתיירות לפרסם אזהרת מסע מיוחדת לטורקיה. פשוט לדמם באופן מוחלט את הקשרים.
• בתחום ההסברתי,להוקיע מעל כל במה אפשרית את מעשיו של ארדואן ואת פשעי המלחמה של טורקיה מהטבח הארמני ועד הטבח הכורדים רק בחדשיים האחרונים נהרגו כ 130 כורדים.
• לתמוך במאבקם של הכורדים לעצמאות ולהתלונן באו"מ ובפני בית הדין הבין לאומי בהאג על פשעי המלחמה של ארדואן נגדם.
• כנגד סרטי ההסברה הטורקיים המבויימים על חיילי צה"ל, יש ליזום ולהכין בסיוע ממשלתי סרטים עלילתיים באורך מלא כדוגמת הסרט האמריקאי "אקספרס של חצות" , סרט זה הצליח מעל המשוער להציג בכל העולם את טורקיה באופן שלילי ביותר .גם אנחנו יכולים ליזום סרטים עלליתיים על תלאותיהם של משפחה ארמנית ומשפחת כורדית תחת זוועות הטורקים.

כל זאת עד תום ימי שלטונו של ארדואן שנקווה שיסתיימו במהרה , לאחר מכן, יש להניח שהיחסים יחזרו לקדמותם.

לסיכום
אמנם יש לנו מה להפסיד בפעולות אלו,אך זאת במילא כבר הפסדנו וכעת תורו של ארדואן להפסיד.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24 : פגיעה ישירה בבית החולים סורוקה

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
rachelarbel@gmail.com
רחל | 01-07-2010 19:16
אין ספק שהכותב מלא רגשי זעם ועלבון. ארדואן אכן אינו אוהב אותנו. ובכל זאת כמה נושאים למחשבה: אולי ארדואן הפך למתנגד חריף בגלל מדיניות ממשלות ישראל ? מה לעשות, ועשרות שנות שלטון ישראל בשטחים המשוחזקים.כבושים. מעוררת הרבה התנגדות וכעס אצל רבים. גם לא מוסלמים וגם לא אנטישמיים. ארדואן הוא פוליטיקאי מוסלמי. אם אתם מתעקשים שהוא גם אנטישמי - יבושם לכם. גם אם הוא ממש מאוס בעינינו - הוא איננו דיקטטור כפי שכיניתם אותו. הוא נבחר בבחירות דמוקרטיות. שום טובה לא תצמח למדינת ישראל מהחרמת הטורקים ומוצריהם. רק הגברת השנאה והכעס כלפינו. אם נתחיל להחרים כל מי שמבקר אותנו הרי שבקצב שבו גוברת הביקורת על מדיניות ממשלת ישראל בעולם - אנחנו נהפוך תוך זמן קצר לבנות דמותן של קוריאה הצפונית ואיראן -נהיה בטוחים בצידקתנו ובכך שהעולם כולו נגדנו.