לגדעון לוי יש 'חדשות רעות' בשבילכם
עיתונאי 'הארץ' גדעון לוי, חושב על היום שאחרי עידן נתניהו ואומר כי ככל הנראה נפתלי בנט יהיה זה שיחליף אותו: "נפתלי בנט, ראש הממשלה הבא של ישראל. יש סיכוי לא מבוטל שכך יהיה. אם לא בנימין נתניהו — בנט. אין כנראה אחר"

עיתונאי 'הארץ' גדעון לוי, מביע דאגה מבחירתו של יו"ר 'ימינה' נפתלי בנט לראשות הממשלה, ואומר כי ככל הנראה זה מה שהולך לקרות אחרי עידן נתניהו.
בטורו באתר 'הארץ', כתב לוי כי "צריך להתחיל לחשוב על זה: נפתלי בנט, ראש הממשלה הבא של ישראל. יש סיכוי לא מבוטל שכך יהיה. אם לא בנימין נתניהו — בנט. אין כנראה אחר. אלו חדשות רעות".
לוי הוסיף לפרט את 'החדשות הרעות' וכתב: "מנהיג מתנחלים, גם אם מרעננה, כראש ממשלה, יסמל פרק חדש בתולדות הציונות. חובש כיפה, זעירה ככל שהיא, יציג דיוקן חדש של ישראל אחרת. מה שהחל כקבוצת לחץ חוץ פרלמנטרית, עם רבנים ועסקנים בדובונים, רובים וספרי תורה, רוקדים וצווחים כמטורפים על גבעות הטרשים השדודות, ייכנס כהנהגה מהוגנת ומקובלת לבלפור. צאצא גוש אמונים ונציג הציונות הלאומנית-דתית — בראש השלטון בישראל. קשה לחשוב על מהפך קיצוני מזה".
לוי ממשיך וכותב: "הניחו לרגע בצד את יתרונותיו של בנט; מגלן, היי-טק, רעננה, מודרנה, קורונה, אמריקה, ניקיון כפיים (ככל הידוע), אשה חילונית, אנגלית מהוקצעת, קסם אישי וחיוך כובש. מדובר בהשלמת המהפכה הלאומנית-דתית בישראל. מדינה שהוקמה בידי השמאל החילוני, תועבר לידי הימין הדתי. אין הרבה שינויים דרמטיים מזה. אין כיום הרבה מדינות בעולם שבראשן עומד מדינאי דתי-לאומני כבנט. חשבו עליהן ועל מה הן מייצגות".
לוי מציין לקראת סוף הטור כי "בנט בבלפור מבטיח הצגה של ישראל כהווייתה. זה יתרון. אבל בנט זה גם מלחמה בעזה ובלבנון, ובנט זה בצלאל סמוטריץ', שהתבטאויותיו מזכירות התבטאויות פשיסטיות מפורשות, ובנט זה איילת שקד שרצתה להחריב את מערכת המשפט וטרם הצליחה לממש את זממה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו