ללא אפייה: העוגה המושלמת לשבתות קיץ
מחפשים עוגה קלה ומהירה שלא דורשת אפייה? מצאנו לכם את המתכון המושלם לשבתות של קיץ, עוגת גבינת שמנת ושוקולד שכל אחד יכול להכין בקלות
מתכון לעוגת שמנת ושוקולד ללא אפייה
מחפשים עוגה קלה ומהירה שלא דורשת אפייה? מצאנו לכם את המתכון המושלם לשבתות של קיץ, עוגת גבינת שמנת ושוקולד שכל אחד יכול להכין בקלות. אז קדימה למטבח!
מצרכים:
1 ו1/4 כוסות ביסקוויטים בטעם קקאו/ עוגיות אוראו מרוסקים לפרורים
1/4 כוס חמאה, מומסת
500 גרם גבינת שמנת, מרוככת
1/2 כוס חמאת בוטנים (אפשר להחליף בממרח לוטוס/קרמל)
1/2 כוס סוכר
200 גרם שוקולד חלב, קצוץ
1 ו-1/2 כוסות שמנת מתוקה, מחולקות לשניים
לקישוט: 1 טבלת שוקולד מריר קצוץ/מגורד + פירורי ביסקווטים/עוגיות
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית, מערבבים היטב את הביסקוויטים/העוגיות והחמאה.
2. מעבירים לתבנית קפיץ עגולה בקוטר 22 ס"מ ולוחצים לשכבה אחידה. מקררים במשך 10 דקות.
3. מערבבים את גבינת השמנת, חמאת הבוטנים והסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים חצי מכמות השוקולד ומערבבים היטב.
5. מקציפים פנימה כוס אחת מהשמנת. מקררים במשך 3 שעות.
6. בקערה קטנה, מחממים במיקרוגל את השמנת הנותרת יחד עם השוקולד הנותר, בחום גבוה, במשך דקה. מקררים מעט.
7. לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים מעל עוגת הגבינה ומפזרים את השוקולד המריר המגורד. מקררים עד להתייצבות. טרם ההגשה, מעבירים סכין סביב שפת התבנית כדי לשחרר את העוגה בזהירות.
שבת שלום!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו