הרב אברהם ויצמן מנכ"ל איגוד הרבנים בישראל שכיהן במשך השנים האחרונות כראש מועצה דתית בחיפה קריית מוצקין מועצה אזורית גזר ובירוחם מסביר בדקה מדוע חשוב פיקוח על תעשיות המזון ולמה זה שונה מכשרות בבית.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"מדוע צריך השגחת כשרות על מוצר, עסק מסעדה וכדומה? במאה השנים האחרונות, בשונה מהעבר, חלה תנופה אדירה בכל תחומי החיים- כאשר הטכנולוגיה משרתת את התעשיה של המזון, וכמויות אדירות של מוצרי מזון מיוצרים מדי יום על ידי מרכיבים שונים וחדשניים. בכל מוצר תעשייתי קיימים עשרות רכיבים המרכיבים את אותו מוצר, כדי שיקבל טעם, צבע, נפח ועמידות – מה שלא היה בעבר. לכן יש צורך תמיד לדעת ולהתעדכן על כל הרכיבים, האם הם כשרים או לא. בנוסף, מכיוון שכל תעשיית המזון היא מסחרית, רבים הפיתויים להשתמש במוצרים שכשרותם מוטלת בספק".
"יש סיפור ידוע על אחד מגדולי האדמו"רים, שהיה מקבל מאחד מחסידיו בקבוק יין ביתי שהיה מכין מדי שבוע ומביא לרבו לשולחן השבת ולעשיית הטיש. הנוהג אצל החסידים היה שכולם היו מרימים כוסית לחיים. והנה אחרי זמן, אותו חסיד החליט למכור ולשווק את היין שלו בחביות לשוק, וכשבא באותו שבוע האדמו"ר סירב לקבל את הבקבוק".
"החסיד שאל אותו מדוע סירב, הרי תמיד האדמו"ר השתמש ביין שלו לשולחנו הטהור. האדמו"ר ענה: 'עד עכשיו, שהיית אדם פרטי, הכל היה בסדר. אבל כשהתחלת להיות סוחר איבדת את הנאמנות הביתית שלך, ולכן אני צריך עדות של משגיח שראה שהכל נעשה בכשרות'. רואים שכשהדבר נעשה למסחר רבו הניסיונות – ולכן צריך כשרות".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
בושה וכלימה
בעוד שבאפריקה יש מליוני אנשים שמתים מרעב, ובסין יש מליונים בתת תזונה, הכשרות הכוללת הפרשת תרומות ומעשרות מהווה השחתת מזון, או במילים אחרות כל מעשרות זה עוד אדם רעב באפריקה שמת!. שלא לדבר...
בעוד שבאפריקה יש מליוני אנשים שמתים מרעב, ובסין יש מליונים בתת תזונה, הכשרות הכוללת הפרשת תרומות ומעשרות מהווה השחתת מזון, או במילים אחרות כל מעשרות זה עוד אדם רעב באפריקה שמת!. שלא לדבר על המשאבים הרבים שמושקעים במשגיחי כשרות זה פשוט בזבוז של כסף, אם את הכסף הזה היו מעבירים במקום לבתי חולים מי יודע כמה יהודים היה ניתן להציל. חדלו מזה!
המשך 04:39 22.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר