מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ועדשים

מחפשים תעסוקה יצירתית עם הילדים? בדיוק בשביל זה סידרנו לכם מתכון מתוק ופשוט לעוגיות שוקו צ'יפס ועדשים, עם טוויסט שיהפוך את החופש שלכם לטעים וצבעוני במיוחד

מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל/קמח לבן
1 ו-1/2 כוסות חמאת בוטנים
3 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן / 5 כפות חמאה מומסת
2 כפיות סודה לשתייה
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
3/4 כוס עדשים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות עם נייר אפייה

2. בקערה גדולה מעבבים את חמאת הבוטנים, הסוכר ושמן/החמאה ומערבבים היטב. ניתן להשתמש במערבל חשמלי או בכף גדולה, על מנת להגיע למרקם אחיד.

3. מוסיפים את הביצים, הסודה לשתייה והווניל ומערבבים היטב. לאחר מכן  מוסיפים את הקמח והשוקולד צ'יפס. מערבבים עד שהם משתלבים באופן שווה.

4. בעזרת כף גלידה מניחים את העוגיות על התבניות, עם רווח של כמה סנטימטרים בין אחת לשניה, כדי לאפשר התפשטות ותפיחה לצדדים. בשלב זה מסדרים את העדשים מעל העוגיות.

5. אופים במשך 10-12 דקות, או עד שהן רק מתחילות להתרחב ולהשחים בקצוות. נותנים לעוגיות להתקרר במשך 10 דקות לפני שמעבירים אותן לכלי אחסון.

בתאבון!