אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

נשאר לכם עוף? כך תהפכו אותו לארוחה מדליקה

נשארו לכם שאריות עוף משבת? כך תהפכו אותם בקלות ובמהירות לארוחה טעימה שהילדים יחסלו ברגע. מתכון טעים לרול במילוי עוף ובצל מקורמל עם פטריות שתשמחו להכין שוב ושוב

נשאר לכם עוף? כך תהפכו אותו לארוחה מדליקה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לרול עוף 

כנראה שמצאנו את הפתרון הקל והמהיר לארוחה טעימה, מתכון לדלי רול שמשלב בתוכו כל מה שטוב כולל דרך מעולה לנצל את שאריות העוף משבת- בתאבון!

מצרכים:

1 בצק עלים קפוא
1/3 כוס חרדל/ רוטב ברביקיו
חתיכות בשר/ חזה עוף מבושל וחתוך לקוביות (כמו זה שנשאר לכם משבת לדוגמה..)
1 בצל קצוץ
1 סלסלת פטריות
לציפוי: 1 ביצה, טרופה+ 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בגודל 30X40 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים קלות.

2. על מחבת מקפיצים את הבצל, הפטריות והעוף/הבשר עד להזהבה ומורידים מהאש לצינון

3. פותחים את גיליון בצק העלים על נייר האפייה, ומורחים עליו את החרדל באופן שווה

4. מסדרים את תערובת הבצל והפטריות יחד עם העוף/הבשר על הבצק עלים ומגלגלים לרולדה

5. מגלגלים את בצק העלים לרולדה, כשהתפר כלפי מטה. לאחר מכן מברישים בביצה טרופה ומפזרים את השומשום.

טיפ: במידה ורוצים צורה יפה יותר, מסדרים את המילוי באמצע ופורסים את שולי הבצק לרצועות לאורך, לאחר מכן מסדרים את רצועות הבצק כלפי המילוי (האמצע) לפי הסדר במעיין צורת איקסים (ראו בתמונה)

6. אופים במשך 30 דקות או עד להשחמה. ממתינים במשך 5 דקות לפני שפורסים ומגישים

הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם רוטב פטריות חם

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו