בפרשתנו נכתב: "ראה נתתי לכם היום ברכה וקללה. את הברכה אשר תשמעו אל מצוות ה' אלוקיכם".

העולם הזה הוא עולם העשייה, עולם התיקון. לכל אדם יש את התיקון שלו. ישנם דברים שצריך שצריך לתקן כתיקון לגלגולים קודמים, מה שנקרא תיקון פרטי, וישנם דברים שצריך לתקן בשליחות הקב"ה כחלק מכלל ישראל.

תיקון כחלק מכלל ישראל זה כמו להיות חייל בצה"ל שהוא חלק מהמערכת הצבאית הכללית במלחמה בה יש טנקיסט בשריון, מלח בחיל הים וטייס בחיל האוויר – כל אחד עושה למען הכלל.

רבים שואלים: מה השליחות שלי? איך אדע מה אני צריך לתקן? האר"י הקדוש מביא שכל אחד יכול לדעת מהו בעיקר תיקונו.

כמובן, כל אדם צריך להשתדל ולקיים את כל המצוות שנתנו בסיני, אולם יש שני דברים שאדם צריך לשים לב עליהם בעיקר:

  1. המצווה שהכי קשה לו לקיים, מצווה שהיצר הרע עומד כנגדו ולא מניח לו. לגבי המצווה הזאת צריכה להיות התייחסות בצורה מיוחדת. ההתגברות על היצר הרע וקיומה של אותה מצווה, היא אחד הדברים שהאדם צריך לתקן.
  2. מצווה נוספת שיש לשים אליה לב, היא מצווה שחביבה ואהובה במיוחד. יש להדר בקיומה ככל האפשר, כי ככל הנראה גם זו מצווה שעל האדם לתקן.

לקרוא את מפת המציאות ולהבין את רצון ה'

צריך לזכור: הקדוש ברוך הוא מביא לכל אדם את התנאים האישיים המתאימים לתיקונו. בכל מצב שהוא נמצא, על האדם לקרוא את 'מפת המציאות' ש-ה' פורש בפניו ומתוך כך להבין מה ה' רוצה שהוא יעשה ואיך הוא יתנהג.

ראייה נכונה זו תביא לאדם ברכה בתיקון, זאת על מנת שתיקונו לא ימשך לריק – אלא שיזכה להגיע לחיים טובים מתוקים ומתוקנים ככתוב "ראה נתתי לכם היום ברכה…". אם האדם קורא נכון את המפה, "תשמעו אל מצוות ה'", והבאתי עליכם ברכה.