מבזקים
סרוגים
יצליחו לעצור את הרכב?

בחזרה למו"מ: צוותים של כחול לבן והליכוד יפגשו מחר

הניסיון לעצור את היציאה לבחירות רביעיות: על פי הדיווח בחדשות 12, מתחדש המו"מ בין צוותי כחול לבן והליכוד כדי להימנע מיציאה לבחירות בעת הזאת, כשהמחלוקת על התקציב בעינה

בחזרה למו"מ: צוותים של כחול לבן והליכוד יפגשו מחר
בחזרה למו"מ: צוותים של כחול לבן והליכוד יפגשו מחר צילום: נתניהו וגנץ (צילום: מרק ישראל סלם/ פלאש 90)

מחר צפויים להיפגש צוותי המשא ומתן של הליכוד וכחול לבן שמתחדשים בשל המשבר הקואליציוני סביב התקציב. המטרה: לבנות חבילת "הסכם קואליציוני" משדורגת לפתרון כל המחלוקות.

לפיד: "הראש שלך במקום אחר", נתניהו: "דיקטטור"
לפיד: צילום: לפיד:

הרכב הצוותים על פי הדיווח של הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, הוא כך; מצד הליכוד, השר זאב אלקין ויו"ר הכנסת יריב לוין, ואילו מצד מכחול לבן, שר המשפטים אבי ניסנקורן ושר התרבות חילי טרופר.

הארבעה צפויים להיפגש מחר במטרה לפתור את המשבר בין המפלגות. על הפרק: דחיית התקציב, הרכב הוועדה למינוי בכירים והסכמה של הליכה לבחירות במידה ובג"ץ יפסול את נתניהו מלכהן כראש הממשלה החלופי.

היום עבר בכנסת בקריאה טרומית, ברוב של 57 חברי כנסת נגד 40 החוק של חבר הכנסת צביקה האוזר המבקש לדחות את המועד האחרון להעברת תקציב המדינה במאה ימים.

לאחר הנאום היום של נתניהו במליאת הכנסת בדיון על הצעת החוק שנפלה לפיה מי שיש כנגדו כתב אישום לא יוכל לכהן כראש ממשלה, במסדרונות הכנסת מתייצבת ההכרה כי נתניהו החליט ללכת לבחירות, עם זאת פועלים בכל מקרה למנוע אותן דרך שלוש הצעות פשרה: שינוי חוק יסוד לדחיית תקציב המדינה מסוף אוגוסט למועד חדש בעוד 90 יום בחודש נובמבר. בנוסף, פיצול אישור התקציב כעת להעברתו בממשלה כדו שנתי ולקראת העברתו בכנסת כמתווה חד שנתי.

בחירות רביעיות הליכוד כחול לבן