במהלך הלילה (שלישי) המריא בכיר הליכוד, השר לשעבר גלעד ארדן עם משפחתו לקראת תפקידו החדש כשגריר ישראל באו"ם וקונסול בניו יורק.

דקות לפני ההמראה לארצות הברית העלה ארדן תמונה שלו עם אשתו ובנו לחשבון הטוויטר שלו, וכתב: "רגעי התרגשות אחרונים לפני ההמראה לארה״ב. אעשה הכל על מנת להגן על ישראל מדינתנו האחת והיחידה, לייצג אותה נאמנה ולמלא את שליחותי הלאומית".

כזכור, ארדן היה אמור להיכנס לתפקידו כבר בחודש שעבר, אך דחה את יציאתו בעקבות התפרצות הקורונה בארה"ב. בשלב הראשון ארדן יכהן רק כשגריר באו"ם, שם יחליף את דני דנון שכיהן בתפקיד בחמש השנים האחרונות. ב-21 בינואר 2021 יתחיל גם את כהונתו כשגריר ישראל בארה"ב, כשעד אז השגריר הנוכחי רון דרמר ימשיך בתפקידו.

תאריך ההחלפה נקבע על רקע הבחירות בארה"ב שיערכו בנובמבר, כאשר המועמד שזוכה יושבע לתפקיד הנשיא יום לפני כן. בכך ישראל תימנע מהחלפת השגריר במדינה במהלך מערכת הבחירות, ותאפשר לארדן להיכנס לתפקידו החדש במקביל לתחילת הכהונה של הממשל החדש בבית הלבן.