לאחר חשיפת סרוגים על הקפאת 4000 תקני השירות הלאומי פנה היום (שני) ח"כ מתן כהנא לשר החינוך יואב גלנט, בדרישה לקבל תשובות על ההחלטה הדרמטית. עוד קודם נפגש כהנא עם ראשי העמותות ידידיה וולף וצבי במברגר מעמינדב, ירון לוץ מהאגודה להתנדבות וראובן פיסנקי ראש הרשות.

ביום חמישי האחרון פירסמנו כי חשב משרד החינוך, הודיע לעמותות השירות הלאומי שזכו במכרז להפעלת תקנים במשרד החינוך כי לא יתאפשרו הכשרות המתנדבים ויתכן ואף לא יוכלו 4000 מתנדבי השירות הלאומי להתחיל את שירותם ב 9/1 במשרד החינוך.

(קרדיט: עדינה ולמן/ דוברות הכנסת)

כהנא טען כי "ביטול השירות הלאומי במשרד החינוך יפגע במאות מוסדות חינוך הרגילים ומסתמכים על כוח אדם זה ועל רוח ההתנדבות ויכולת העשייה של נוער זה. במקום לסייע להם בתקופה קשה זאת פוגעים בהם פגיעה קשה. לביטול השירות הלאומי במשרד החינוך ולהפרת ההבטחה השלטונית יש השלכות חמורות על המתנדבים בוגרי כיתה י"ב שלאחר מיון והכנות בחרו לשרת במערכת החינוך ועומדים בפני שוקת שבורה".

כהנא הוסיף כי לביטול השירות במשרד החינוך "תהיה השפעה דרמטית על שרידות עמותות השירות הלאומי שהשקיעו כסף רב בהכנות לשנה הקרובה (תהליכי מיון והשמה, הכנת מאות דירות, כוח אדם, הכשרות ועוד) בהסתמכות על הנחיות משרד החינוך ובהתאם לכללי המכרז".

כהנא שאל: כיצד השר פועל כדי ש-4000 מתנדבי השירות הלאומי יוכשרו ויתחילו לפעול במועד שנקבע 1.9? והיקשה על משרד החינוך ש"מצד אחד מפרסם שבדעתו לגייס אלפי משרות כדי להתמודד עם כוח האדם הנדרש לתקופת הקורונה ומצד שני נמנע מלהפעיל 4000 משרות של שירות לאומי העומדים הכן לפעול בכל תחומי מערכת החינוך.

(צילום: אוליבייה פיטוסי/ פלאש 90)

כלפי גלנט טען: "האם השר מודע לכך שעל פי בקשת משרד החינוך הוכנו על ידי העמותות לכל מתנדב בשירות הלאומי "תקני צל" שאמורים לתת מענה בכל מקרה של סגר או מוסד חינוכי סגור בשל הקורונה ולסייע במתן מענה חינוכי וארגוני לתלמידים?"