ח"כ משה גפני, התייחס במהלך דיון בוועדת הכספים על החוק לדחיית מועד התקציב, וטען כי מצד אחד אסור ללכת לבחירות ומצד שני הארכת המועד הוא – שיתוק לחלוטין של המדינה. יהדות התורה טרם החליטה איך להצביע במליאת הכנסת ביום רביעי הקרוב.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

גפני על התקציב, לפני שבועיים (קרדיט: ערוץ כנסת)

גפני סיפר כי "יש אצלנו התלבטות לא פשוטה האם שווה כל העניין הזה? השכבות החלשות ומעמד הביניים הוא זה שיפגע מזה. אסור ללכת לבחירות, אבל חייבים לפתור את הבעיות בתקציב". עם זאת הוסיף מנגד כי "אנחנו ביהדות התורה, לא הבענו עדיין דעה בנושא הצעת החוק לדחיית התקציב. אנחנו מתנגדים לבחירות אבל הארכת המועד הפירוש הוא – משתקים לחלוטין את המדינה".

לפי הצעת הפשרה שמקדמים השר יועז הנדל וח"כ צביקה האוזר מ'דרך ארץ', ביום רביעי הקרוב יעלה להצבעה החוק לדחיית תקציב המדינה בשלושה חודשים עד למציאת מתווה מוסכם על ראש הממשלה נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ לנוהל העברת התקציב.