מהפכת הבורקס של הרבנות הראשית

הרבנות הראשית לישראל הודיעה בחודש האחרון לכל יצרני המאפים בישראל על הרחבת הנוהל הקיים בנוגע לצורות המאפים כך שניתן יהיה להבדיל בקלות בין חלבי לפרווה.

מהפכת הבורקס של הרבנות הראשית
  בורקס חלבי. (פלאש90)

הרבנות הראשית לישראל הודיעה בחודש האחרון לכל יצרני המאפים בישראל על הרחבת הנוהל הקיים בנוגע לצורות מאפים.

על פי הנוהל הקיים מחויבות המאפיות הכשרות לייצר את הבורקס הפרווה בצורת מרובע ואת החלביים בצורת משולש.

מעתה יחויבו המאפיות הכשרות לייצר בורקס מסוג פילס שהם פרווה כמשולש סגור או כשבלול, ואילו הפילסים החלביים יהיו בצורת חישוק או אצבע רחבה. גם במאפים המתוקים ישונה הנוהל – קרואסונים ורוגלך פרווה ייוצרו כשהם ישרים, וכשהם חלביים – בצורת סהר.

החלטת הרבנות התקבלה לאחר דיווחים שהתקבלו על טעויות ותקלות שנגרמו לציבור שומר הכשרות שקנה מוצר חלבי שהיה נראה כפרווה.

במחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל מסבירים כי הבורקס הוא מוצר מיוחד מבחינה כשרותית, משום שהוא משווק ללא אריזה נפרדת לכל פריט, ומקובל להגיש אותו באירוחים בנפרד מכל סממן שיכול לאפשר לשומר הכשרות לדעת האם המאכל הוא פרווה או חלבי. לכן צורת הבורקס היא האמצעי הסביר היחידי שבאמצעותו ניתן לדעת את סיווג המזון.

"בשנים האחרונות רבתה היצירתיות ברוך ה' בתחום המאפים, מגוון הטעמים והמילויים גדל – וגם מגוון הצורות. גידול המגוון הוביל לריבוי התקלות, ולכן נחלצה הרבנות הראשית לקבוע את הנהלים הללו." אומרים ברבנות.

לפני כארבעה חודשים דיווחנו ב'סרוגים' על כך שבמהלך דיון בנושא אמרו צוין כי במאפים חלביים עלולה לצוץ בעיה בריאותית בנוסף לבעיה הכשרותית, עבור אנשים הרגישים לחלב ומוצריו.

לפני מספר חודשים החל תהליך גיבוש הנהלים בהידברות עם בעלי המאפיות הגדולות לגבי אפשרויות הייצור השונות, והנוהל שהתקבל לבסוף מתאים לתנאים הטכנולוגיים הקיימים כיום בענף ומקובל על רוב היצרנים הגדולים.

הנוהל החדש מיישם הלכה מפורשת בשולחן ערוך: "אסרו חז"ל ללוש עיסה בחלב בלא היכר, כדי שלא יבואו לאכלה עם בשר … אם אפו פת שנלוש בחלב, אסור לאוכלה כלל אפילו לבדו אפילו עם חלב"

הנוהל החדש ייכנס לתוקפו בר"ח אלול, (7 אוג'), והחל מתאריך זה יצרנים שיחרגו מהנוהל לא יוכלו עוד להציג עצמם ככשרים ותוסר מהם תעודת הכשרות, וכן תוצרתם לא תיקלט אצל משווקים המחזיקים תעודת כשרות.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
4 תגובות - 4 דיונים מיין לפי
1
זה בהחלט יעזור מאוד!
| 11-06-2013 15:11
2
זה מבלבל
| 11-06-2013 18:56
למה לא לעשות את המשולש חלבי כמו הבורקס למה לבלבל?
3
אל תטעו! הקרואסונים החלביים יהיו בצורת חצי סהר בשביל
נו באמת | 12-06-2013 10:31
שהמאפיות יוכלו להפחית בכמות השוקולד! מעצבנים !
4
חובה לתקוע מקל בדג
יוסי | 13-06-2013 19:23
יש בעיה בהבחנה בין דגים כשרים וטורפים. לכן יש לפסוק שבכל דג כשר יתקעו מקל ארטיק. אם הדג בהכשר עובדיה המקל יהיה כחול. של הכשר חרדי- כחול. של הרבנות- ללא צבע.