מבזקים
סרוגים
"יש חיסון מצויין"

המכון הביולוגי יחל בניסוי חיסון הקורונה בבני אדם

במהלך ביקור במכון הביולוגי, הוצגו לשר הביטחון בני גנץ ההתקדמויות בפיתוח החיסון והנוגדן לקורונה. בסיום הביקור הורה גנץ להתחיל בניסויים על בני אדם לאחר תקופת החגים

המכון הביולוגי יחל בניסוי חיסון הקורונה בבני אדם
המכון הביולוגי יחל בניסוי חיסון הקורונה בבני אדם צילום: דוברות משרד הביטחון

שר הביטחון, בני גנץ, ביקר הבוקר (חמישי) במכון הביולוגי, ביחד עם מנהל המכון, פרופ' שמואל שפירא, ועוזר השר להתגוננות. במהלך הביקור הוצגו לשר ההתקדמויות בפיתוח החיסון והנוגדן לקורונה.

בסיום הביקור אמר גנץ: "יש להתחיל בניסויים בבני אדם אחרי חגי תשרי. אני מבקש להביע תודה קודם כל לכם, לאנשים במשרד הביטחון ולאנשים במכון שעושים עבודה פנטסטית"

פרופסור גמזו: האמון נפגע מהסגר, החלטנו לתת צ'אנס
פרופסור גמזו: האמון נפגע מהסגר, החלטנו לתת צ'אנסצילום: פרופסור גמזו: האמון נפגע מהסגר, החלטנו לתת צ'אנס

"כל הניסויים הראשונים שעברו בהצלחה הם בבחינת בשורה מאוד גדולה ותקווה מאוד גדולה. השלב הבא כפי שסיכמנו הוא שהניסויים יתחילו בבני אדם אחרי חגי תשרי. זה יעשה בתיאום עם משרד הבריאות ועל פי כל התהליכים הנדרשים מבחינת בטיחות רפואית".

גנץ הוסיף: "כמו שלצה"ל יש יחידות מיוחדות שפורצות ופותחות לו את הדרך – אתם הסיירת של מדינת ישראל במשרד הביטחון בתחום החיסונים. אני לשירותכם ומבקש לערב אותי בכל נושא שאפשר להשפיע בו".

מנהל המכון הביולוגי, פרופ' שפירא: "שר הביטחון, ראש הממשלה החליפי, יצאנו לדרך לפני 6 חודשים, קיבלנו רוח גבית ממשרד הביטחון, ממשרד ראש הממשלה, ניהלנו אינטראקציה טובה עם משרד הבריאות, וממך כמובן באופן אישי כמי שמלווה אותנו. האצת בנו, אצנו כל הזמן ולמעשה אני גאה להראות שיש קבלות".

"יש חיסון מצוין, יש תהליכי רגולציה שהחיסון צריך לעבור לפי לוח הזמנים שציינת, אנחנו מתחילים אחרי החגים בניסויי בטיחות ויעילות אבל יש לנו את המוצר ביד."

בני גנץ המכון הביולוגי חיסון לקורונה קורונה