מבזקים
סרוגים

פיצוצים אדירים הרעידו את ביירות. תיעוד

פיצוצי ענק הרעידו את נמל התעופה ביירות שבלבנון. במדינה מדווחים על עשרות הרוגים, מאות לכודים ועוד מבנים הרוסים. הדעות חלוקות האם מדובר בפעולה ישראלית או תקלה במפעל זיקוקים

י"ד אב התש"פ
פיצוצים אדירים הרעידו את ביירות. תיעוד

בנמל התעופה בעיירה ביירות שבלבנון, נשמעו הערב (שלישי) פיצוצי ענק שהרעידו את כל האזור. במדינה מדווחים על כמה הרוגים, עשרות לכודים ועוד מבנים הרוסים.

על פי ערוץ אל מיאדין הלבנוני, הפיצוץ התרחש במחסן דלקים בנמל, שם מוחזקים גם כמה אלפי סוגי זיקוקים. עוד נכתב כי הפיצוץ לא נגרם מפעילות טרור, אולם הפוליטיקאי הלבנוני, סעדי אל-חרירי כינה זאת "אירוע ביטחוני". בתוך כך, עשרות הפצועים פונו לבית החולים הסמוך לאזור הפיצוץ.

בלבנון ובישראל התאוריות מתחלקות, בעוד גירסה אחת טוענת כי אלו זיקוקים המעורבים בפיצוץ, אחרים גורסים כי גורמים ישראלים קשורים לפיצוץ ויתכן שמדובר בהפצצה של מחסני נשק השייכים לארגון הטרור חיזבאללה.

 

לפי כתב סקיי ניוז הבריטי, שמדווח מביירות: "בניינים רבים קרסו כולל אחד המסגדים, יש כאן המולה, אנשים מכוסים בדם ובפיח ברחובות, אנשים בוכים, מייללים. מאז הפיצוץ שומעים אמבולנסים וסירנות כל הזמן. היו דיווחים בתקשורת הלבנונית על סיבות כאלה ואחרות, אבל זה עדיין לא ברור. מה שברור שזה היה פיצוץ ענק שהורגש למרחק של קילומטרים".

ביירות לבנון פיצוץ