חדשות המגזר

סרוג חדש מהליכוד: עמית הלוי הושבע לחבר כנסת

לאחר התפטרות השר אמיר אוחנה מהממשלה, הצהיר אמונים במליאת הכנסת, עמית הלוי, והושבע לחבר כנסת. הוא יהיה אחד משישה בני הציונות הדתית החברים בסיעת הליכוד

(הלוי סמוך ללשכתו החדשה (צילום: נדב אלימלך))

עמית הלוי, הושבע היום (שני) לחבר כנסת, והפך להיות אחד משישה בני הציונות הדתית החברים בסיעת הליכוד. לשכתו החדשה והזמנית הוצבה בקומת הממשלה, מטרים ספורים מלשכת ראש הממשלה נתניהו.

כניסתו התאפשרה לאחר שביום שלישי שעבר הודיע השר אמיר אוחנה כי בכוונתו להפעיל את החוק הנורווגי ולהתפטר מהכנסת לטובת הלוי. "החלטתי להיות השר הראשון מהליכוד להפעיל את החוק הנורווגי ולהשהות את חברותי בכנסת (לא מהממשלה). צעד זה מגשים לענ"ד את הרעיון הדמוקרטי של הפרדה בין הרשויות" כתב אוחנה בפייסבוק.

הלוי, מייסד וראש המכללה למדינאות הוא בוגר בית הספר למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית, ומתמחה בנושא זהות יהודית. נשוי ואב לשישה, מתגורר בירושלים.

עטרה גרמן

בשנת 2019 בסבב הבחירות הראשון נבחר הלוי כנציג מחוז ירושלים בפריימריז בשיריון למקום ה-36 ברשימת הליכוד, אולם המפלגה זכתה ב-35 מנדטים והלוי נשאר בחוץ. אך הוא לא וויתר ופתח במאבק, במהלכו הגיש עתירה לבית המשפט על תוצאות הבחירות, על פיה יש להוסיף קולות לליכוד ולהכניס את הלוי לכנסת על חשבון ח"כ יצחק פינדרוס מיהדות התורה, אך הכנסת פוזרה לפני שבית המשפט הכריע בעתירה.

בבחירות לכנסת העשרים ושתיים ובבחירות לכנסת העשרים ושלוש הוצב במקום ה-39 ברשימת הליכוד, ובשתי הפעמים לא נבחר לכנסת. כעת כאמור הוא נכנס דרך החוק הנורווגי.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

2 תגובות
2
אלי
05.08.20

סרוגים זה הכי אחי. אני אדם לא דתי ולא מקיים מצוות ואני מעריך מאוד את הסרוגים למיניהם אוהבי המדינה שומרי גחלת הציונות. מעדיף אנשים כמותו בהגה ההנהגה של מדינת ישראל !

הצטרפו אלינו