מבזקים
סרוגים

גנץ: "רק אויב חסר הגיון יעיז לבדוק את מידת מוכנותנו"

יום לאחר התקריות הביטחוניות בצפון ובדרום, שר הביטחון הבהיר כי "בידי הכוחות ישנם כל האמצעים הדרושים לפגוע במי שינסה להפר את ריבונותנו. רק אויב שאין היגיון בראשו יעיז לבדוק את מידת מוכנותה של ישראל"

י"ג אב התש"פ
גנץ: "רק אויב חסר הגיון יעיז לבדוק את מידת מוכנותנו"
גנץ: "רק אויב חסר הגיון יעיז לבדוק את מידת מוכנותנו" צילום: (צילום: אריאל חרמוני / משרד הביטחון)

שר הביטחון בני גנץ ביקר היום (שני) עם סגן הרמטכ"ל ואלוף פיקוד העורף במפקדת הקורונה המוקמת בפיקוד העורף, כחלק מהפעילות של צה"ל נגד הנגיף. בדבריו התייחס גם לתקריות הביטחוניות שנרשמו ביממה האחרונה, בהם ירי הרקטה מרצועת עזה וסיכול המתקפה בגבול הצפון.

"לצד המלחמה של מערכת הביטחון בקורונה, אנו מתמודדים עם אתגרים בצפון, בדרום ובמקומות נוספים. הלילה, כמו באירוע הקודם, כוח צה"ל זיהה את המחבלים הגיב מיידית ומנע אירוע" אמר גנץ. "שלא יהיו אי הבנות: בידי הכוחות ישנם כל האמצעים הדרושים להגן על התושבים, ולפגוע בכל מי שינסה להפר את ריבונות מדינת ישראל.

צה"ל חיסל 4 מחבלים בגולן, מטוסי קרב תקפו בעזה
צהצילום: צה

"כל פעולת טרור שתצא ממדינה ריבונית נגד ישראל – תיענה בזמן ובמקום הנכון" הזהיר גנץ. "הדריכות המוגברת נמשכת ואני מחזק את כוחות צה"ל בהובלת מפקד פצ"ן אלוף אמיר ברעם שעומדים על המשמר. רק אויב שאין היגיון בראשו יעיז לבדוק את מידת מוכנותה של ישראל להגיב".

(צילום: אריאל חרמוני / משרד הביטחון)

בסיום הסיור אמר גנץ כי המפקדה המשימתית לקטיעת שרשרת ההדבקה "מתרגלת השבוע והיא תתחיל לעבוד בשבוע הבא. מערכת הביטחון על כל הזרועות שלה, צה"ל ופיקוד העורף במיוחד, רתומים לכל מאמץ שמדינת ישראל צריכה על מנת לקטוע את שרשרת ההדבקה".

"צה"ל יודע לנצח משימות" הבהיר בסיכום דבריו. "ביחד עם האזרחים, ביחד עם פרופ' גמזו ומשרד הבריאות, אנחנו נוביל לקטיעת שרשרת ההדבקה באופן שנוכל לחזור לשגרת חיים בצל הקורונה. אין דרך אחרת, חייבים לעשות את זה ככה".

בני גנץ משרד הביטחון צה"ל