שר הביטחון בני גנץ ביקר היום (שני) עם סגן הרמטכ"ל ואלוף פיקוד העורף במפקדת הקורונה המוקמת בפיקוד העורף, כחלק מהפעילות של צה"ל נגד הנגיף. בדבריו התייחס גם לתקריות הביטחוניות שנרשמו ביממה האחרונה, בהם ירי הרקטה מרצועת עזה וסיכול המתקפה בגבול הצפון.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"לצד המלחמה של מערכת הביטחון בקורונה, אנו מתמודדים עם אתגרים בצפון, בדרום ובמקומות נוספים. הלילה, כמו באירוע הקודם, כוח צה"ל זיהה את המחבלים הגיב מיידית ומנע אירוע" אמר גנץ. "שלא יהיו אי הבנות: בידי הכוחות ישנם כל האמצעים הדרושים להגן על התושבים, ולפגוע בכל מי שינסה להפר את ריבונות מדינת ישראל.
"כל פעולת טרור שתצא ממדינה ריבונית נגד ישראל – תיענה בזמן ובמקום הנכון" הזהיר גנץ. "הדריכות המוגברת נמשכת ואני מחזק את כוחות צה"ל בהובלת מפקד פצ"ן אלוף אמיר ברעם שעומדים על המשמר. רק אויב שאין היגיון בראשו יעיז לבדוק את מידת מוכנותה של ישראל להגיב".

בסיום הסיור אמר גנץ כי המפקדה המשימתית לקטיעת שרשרת ההדבקה "מתרגלת השבוע והיא תתחיל לעבוד בשבוע הבא. מערכת הביטחון על כל הזרועות שלה, צה"ל ופיקוד העורף במיוחד, רתומים לכל מאמץ שמדינת ישראל צריכה על מנת לקטוע את שרשרת ההדבקה".
"צה"ל יודע לנצח משימות" הבהיר בסיכום דבריו. "ביחד עם האזרחים, ביחד עם פרופ' גמזו ומשרד הבריאות, אנחנו נוביל לקטיעת שרשרת ההדבקה באופן שנוכל לחזור לשגרת חיים בצל הקורונה. אין דרך אחרת, חייבים לעשות את זה ככה".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
דודו
קודם כל,תפנה את תפקידך כי החיבאללה מנסה אותך אתה זה שנתת הורה לא לפגוע במחבלים מלבנון בהסתננות האחרונה. תן את התפקיד וקבלת ההחלטה לביבי שחלילה לא יקרה אסון
16:01 04.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שצריך,לאפשר לו=הרתעה
ההרתעה צריכה בעיקר להתמקד בכמה מישורים/תחומים. א. ירי ארטילרי : א/1 מעזה. א/2 לבנון/סוריה.א/3 מכל מקום. ב. טרור יחידים/חוליות/ארגונים,בעיקר ביוש. דקירות,דריסות , חטיפות ++. ג. טרור/שיימינג/הבאשה. הסברתי של עוייני מדינת עם ישראל ,...
ההרתעה צריכה בעיקר להתמקד בכמה מישורים/תחומים. א. ירי ארטילרי : א/1 מעזה. א/2 לבנון/סוריה.א/3 מכל מקום. ב. טרור יחידים/חוליות/ארגונים,בעיקר ביוש. דקירות,דריסות , חטיפות ++. ג. טרור/שיימינג/הבאשה. הסברתי של עוייני מדינת עם ישראל , בארץ ובעולם. א'+ב' , עי צהל בשילוב כל מערכות הבטחון והמודיעין. ג' . בעיקר עי משרד החוץ/הסברה/שגרירים שלנו ופה , באום ובעולם. דיעה : א . הרתעה עי פגיעה בראשי המחבלים עי איסוף מודיעין טוב וחכם. ב. טרור ביוש, ההרתעה . עי גירוש משפחות של רק רוצח ורק לאומני. היתר עונש מידתי כמקובל כיום . כי רוצח לאומני מקבל עידוד סביבתי. מה שנראה לא אכזרי ולא צודק , דווקא המניעה היא הכי רחמנית והכי צודקת. כי חובה לעצור את כדור האש/שלג הזה. ג. תמיד יש הטוענים , שייגנו אותנו. נו...... הרי זה תמיד כך. הקמנו צבא להגן על אזרחי ישראל ומשרד חוץ להסביר מדיניות כורח האילוצים. ממני : צבר 60 + פה.
המשך 17:04 03.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר