לאחר שיחה של ראש הממשלה נתניהו הערב (שלישי) עם ח"כ שלמה קרעי מסיעתו, נמנע מהלך ההדחה שיזם נגד יו"ר הקואליציה מיקי זוהר. "זה לא ראוי, יש לעצור מיד", אמר לו נתניהו והעיר שזוהר פועל בגיבוי מלא שלו.

במהלך היממה האחרונה חברי כנסת מסיעת הליכוד החלו במהלך להדחתו של זוהר מתפקידו כיו"ר הקואליציה, וזאת בעקבות העונשים והסנקציות שהטיל עליהם לאחר שאלו נעדרו מהצבעות ואף העבירו בועדת הקורונה החלטות נגד עמדת הממשלה.

הראשונה שהתנערה מהמהלך היא שרת התחבורה מירי רגב שצייצה: "‏חברותיי וחבריי – חברי תנועת הליכוד: זה לא הזמן לפיצולים ולא העת למחלוקות. כוחנו באחדותנו ובהתלכדותנו". אליה הצטרף גם ח"כ ניר ברקת: "ערב תשעה באב זה הזמן לאחדות וליכוד השורות בבית פנימה ובעם ישראל כולו".

בהמשך הגיב חה"כ שלמה קרעי לאחר הנזיפה: "אף אחד לא יכול להטיל ספק בנאמנותי לרה"מ ולליכוד. תמיד אהיה לצידו של רה"מ ואגבה את החלטותיו", עם זאת המשיך לתקוף את זוהר: "חשוב שתדעו, מי שעצר וסיכל חלק מהיוזמות שלי שאתם כל כך רוצים הוא ירום הודו מר מיקי -כבוד כסף כח- זוהר.

נתניהו וזוהר (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

צריך גם לדעת, מי שמתנהג כמו בריון ומתדרך נגד חברי סיעתו, שלא יצפה לשתיקה וליטופים. כבר חודשיים שהוא הולך לכולנו על הראש. לגופו של עניין, משמעת סיעתית קריטית ובכך עמדתי. קוזזתי באישור הסיעה. השקרים של מיקי לא יעזרו לו. לא לעולם חוסן", דברי קרעי.

ואילו זוהר צייץ: "לא קיימים 12 ח״כים שחתמו להעברתי מהתפקיד. ‏ברור לכולם שתעשיית הפייק ניוז בתקשורת פועלת נגדי בדיוק כפי שהיא פועלת נגד רה״מ. אני שוב מודה לו על הגיבוי המלא מול יוזמי המהלך בכך שהבהיר להם שמדובר במעשה לא ראוי.‏אמשיך לפעול למען אזרחי ישראל, תנועת הליכוד ורה״מ ללא חשש וללא מורא".