בעקבות הפרסומים ברשתות החברתיות על מעצר אלים של אמא לעיני בנה בקניון מלחה בירושלים, במשטרת ישראל מבהירים כי מדובר בתיעוד חלקי שאינו משקף את כל האירוע שארך מספר דקות.

בנוסף המשטרה פרסמה שני תיעודים – אחד ממצלמת האבטחה של הקניון ואחד ממצלמות הגוף המותקנות על מיד השוטרות.

בצירוף לסרטונים פרסמה המשטרה הודעה ארוכה בה נאמר: "בהמשך לתיעוד חלקי שהופץ ברשתות החברתיות אודות מעצר אישה בשעות הצהריים בקניון מלחה בירושלים, נבהיר כי מדובר בתיעוד שאינו משקף את המציאות כלל ונועד להכפיש את השוטרות שפעלו במקצועיות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דוברות המשטרה)

לדברי המשטרה: "האירוע החל לאחר ששוטרים שפעלו במקום הבחינו באישה כשהיא לא עוטה מסיכה על פניה כנדרש בניגוד לתקנות. כאשר ביקשו ממנה להזדהות במשך מספר פעמים, היא סירבה, עד שלבסוף הזדהתה לאחר שהשוטרות הסבירו לה כי אינן מעוניינת לעכב אותה, בעיקר בשל העובדה כי נמצאת יחד עם ילדיה. לאחר שנרשם נגדה דו"ח היא שוחררה לדרכה למרות שגידפה את השוטרות.

לטענת המשטרה: "לאחר מספר דקות, שבה החשודה אל השוטרות שכבר המשיכו בפעילותן, תוך שהיא שוב לא עוטה את המסיכה כנדרש על פניה, וניסתה לחטוף את מכשיר הטאבלט מידה של השוטרת. בשלב זה השוטרת הודיעה לאישה שהיא עצורה בגין תקיפת שוטר, ולאחר שהתנגדה למעצר, נאלצו השוטרות לאזוק אותה, כל זאת תוך שהאישה ממשיכה לגדף ולקלל את השוטרות לנגד עיניי ילדיה. בנה כבן ה 14 עוכב גם כן לאחר שתקף את השוטרות".

במשטרה מציינים כי "כפי שניתן לראות בתיעוד המצורף ממצלמות האבטחה: השוטרות עטו מסיכות על פניהן, ואלו נתלשו מפניהן ע"י החשודה עת התנגדה למעצר. לאחר שהובאה לתחנת המשטרה וטרם חקירתה, החשודה התנצלה בפני השוטרות על התנהגותה הפסולה, ולפנים משורת הדין, הוחלט לשחררה ללא נקיטת כל הליך פלילי נגדה".