מבזקים
סרוגים
גורל המסעות על הכף

בצל המחלוקת: זה המתווה שמציע אדלשטיין למסעדות

שר הבריאות יולי אדלשטיין צפוי להציג מתווה חדש לפתיחת מסעדות, לפיה יותר להם להושיב עד 50 איש בחוץ - ולסגור רק את השטח הסגור בתוך המסעדה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ח תמוז התש"פ
בצל המחלוקת: זה המתווה שמציע אדלשטיין למסעדות
בצל המחלוקת: זה המתווה שמציע אדלשטיין למסעדות צילום: (צילום: פלאש 90)

על רקע המחלוקות בין הממשלה לכנסת בנוגע למגבלות הקורונה החדשות, שר הבריאות יולי אדלשטיין יביא הערב (שני) לאישור הממשלה מתווה חדש המאפשר להפעיל מסעדות עם עד 50 איש בחלל פתוח – בעוד שאכילה בתוך המסעדה תיאסר. לפי הדיווח בחדשות 12, במידה והממשלה תאשר את המתווה, הוא יעלה להצבעה מחר בוועדת הקורונה.

חופי הים והבריכות ייפתחו, מחלוקת לגבי המסעדות
חופי הים והבריכות ייפתחו, מחלוקת לגבי המסעדותצילום: חופי הים והבריכות ייפתחו, מחלוקת לגבי המסעדות

נושא המסעדות נמצא במרכז המחלוקת בין הממשלה לוועדת הכנסת, זאת לאחר שההצעה המקורית לסגור לחלוטין את המסעדות נדחתה מיום שישי ואמורה להיכנס לתוקף מחר בכפוף לאישור וועדת הקורונה. הממשלה דורשת שאלו יפעלו רק בשטח פתוח בחוץ ואילו הח"כים מבקשים להגדיל את התפוסה בפנים ל-35%. גם נושא חדרי הכושר נותר במחלוקת, וכתוצאה ההצבעה עליה נדחתה ליום רביעי. דרישת הח"כים לפתוח את האטרקציות, המוזיאונים וגני החיות תעלה להצבעה בהמשך השבוע.

כזכור, מוקדם יותר ועדת הקורונה של הכנסת הפכה את החלטת הממשלה בנוגע למגבלות החדשות, והצדדים הגיעו להסכמה על המתווה שהציעה הוועדה, לפיה בריכות השחייה וחופי הים יוחרגו מהצו הממשלתי וייפתחו בסופי שבוע, זאת בהתאם לעמדה שהציג יו"ר הקואליציה מיקי זוהר. על שאר הנושאים לא נערכה הצבעה, כאשר יו"ר וועדת הקורונה, יפעת שאשא-ביטון הבהירה: "אנו עדיין מנהלים שיח עם הממשלה. לא נצביע על מה שטרם הוסכם".

 

יולי אדלשטיין מסעדות קורונה