אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

הלהיט של החופש: מתכון לעראייס עסיסי

רגע לפני שנפרדים מהבשר ונכנסים לתשעת הימים, סידרנו לכם מתכון לעראיס עסיסי במיוחד שלא תרצו לפספס. פיתה קרנצ'ית מלאה בקציצה עסיסית, שהילדים יחסלו ברגע

הלהיט של החופש: כך תכינו בקלות עראייס עסיסי
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעראייס

רגע לפני שנפרדים מהבשר ונכנסים לתשעת הימים, סידרנו לכם מתכון לעראיס עסיסי במיוחד שלא תרצו לפספס. פיתה קרנצ'ית מלאה בקציצה עסיסית, שהילדים יחסלו ברגע

מצרכים:
500 גרם בשר טחון (מומלץ בשר טלה)
4 פיתות/טורטיות
שמן זית
לתיבול הקציצות:
1 בצל קצוץ/מגורד
2 שני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית ראס אל חנות
פלפל שחור ומלח לפי טעם
מעט אגוז מוסקט טרי מגורד

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים את הבשר הטחון, התבלינים, הצנוברים, הבצל והשום- לשים עד ליצירת תערובת אחידה, מכסים ונותנים לעיסה לשבת יחד במשך חצי שעה.

2. יוצרים קציצות גדולות יחסית, חוצים כל פיתה לחצי וממלאים בנדיבות בקציצה.

3. מורחים כל חצי פיתה במעט שמן זית ומטגנים על מחבת חמה עד להשחמה מ-2 הצדדים

4. במידה ורוצים עראיס יותר קראנצ'י מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 7 דקות או עד שהקציצה מקבלת גוון שחום (ניתן גם לוותר על שלב ההשחמה בתנור ולטגן למשך זמן רב יותר את הפיתות) אפשרות נוספת לשים את הפיתות להתבשל על המנגל.

טיפים: 

-על מנת לקבל עראיס עסיסי יותר, שלבו בבשר הטחון מעט שומן של כבש

-במידה ורוצים עראיס יותר קליל ומהיר להכנה משתמשים בטורטיות מקום בפיתות (ניתן לגלגל לרול ולחתוך לעיגולים על שיפודים)

-מומלץ להתחיל לטגן את העראיס מהחלק העליון (ממנו מציץ הבשר) על מנת שהבשר ייתפס בצורה טובה ולא יברח מהפיתה

-מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט עגבניות

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו