כהנא למפקד סיירת מטכ"ל היוצא: טיס - כן, חי"ר - לא - סרוגים

כהנא למפקד סיירת מטכ"ל היוצא: טיס – כן, חי"ר – לא

חבר הכנסת מימינה, ששירת גם כלוחם בסיירת מטכ"ל וגם כטייס, מגיב לדבריו של מפקד סיירת מטכ"ל היוצא שקרא לשלב נשים ביחידות העילית: "טיס כן, חי"ר לא"

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=גיא-עזרא'>גיא עזרא</a>, חדשות סרוגים
כהנא למפקד סיירת מטכ"ל היוצא: טיס - כן, חי"ר - לא
  (צילום: אולפן סרוגים)

חבר הכנסת מתן כהנא מגיב לדבריו של מפקד סיירת מטכ"ל היוצא שטען כי יש לאפשר לנשים להתגייס ליחידות העילית. בפוסט ארוך שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו כתב כהנא: "אל תהפכו את צה"ל לזירה לקידום אג'נדה על חשבון כשירות היחידות המבצעיות יש מקום לנשים לוחמות בטיס, אך אין מקום לנשים ביחידות השדה המסתערות".

הפוסט המלא של מתן כהנא

שירתתי שלוש וחצי שנים בסיירת מטכ"ל ועוד 25 שנים כטייס קרב וכמפקד טייסות בחיל האוויר. אני מאמין בכל ליבי שנשים יכולות לשרת בתפקידים קרביים. פיקדתי על לוחמות צוות אוויר מעולות. הן לא נפלו מחבריהן הגברים במאומה. טסתי איתן ושלחתי אותן לבצע משימות מסוכנות מעבר לקווי האויב. הן עשו זאת ללא דופי.

אבל חיל האוויר אינו דומה לסיירת או לחי"ר. לחוזק הפיזי ולכושר הגופני ישנה השפעה קטנה מאוד על יכולותיו של לוחם צוות אוויר. הקושי הגופני שעוברים פרחי הטיס בשנתם הראשונה בקורס נועד אך ורק כדי לחשל את אופיים ואת חוסנם המנטאלי (וכדי למיין את אלה שלא ניחנו בתכונות אלה).

עוד באותו נושא

מתן כהנא נפגש עם שורת רבנים סרוגים על דת ומדינה


12

בכדי להשיג את המטרות האלה אפשר וצריך להקל את המעמסה הגופנית על נשים. שני שליש מהמרחק במסע וחצי מהמשקל יספיקו כדי להשיג את האפקט הרצוי. העובדה שלוחמות צוות אוויר נדרשו לעמוד במאמצים פיזיים נמוכים מאלה בהם עמדו חבריהם הגברים, לא פוגעת כמלוא הנימה ביכולת המבצעית שלהן.

בחי"ר זה אחרת. כשמתאמנים בנשיאת 50 ק"ג על הגב זה לא כדי לחשל אותך מנטלית אלא בגלל שזה בדיוק מה שיקרה במציאות המבצעית. כשמתאמנים במשך שבועות ארוכים בניווטים של 40 ק"מ לילה אחרי לילה, זה לא בשביל לראות מה סף השבירה, אלא בגלל שזה מה שידרש לוחם לעשות בלילה חשוך אחד. וכשמתאמנים בסחיבת אלונקה בקצב לא אנושי, תוך טיפוס על הר גבוה ומלא טרסות, זה לא חלק מחיזוק החוסן הנפשי אלא חלק מההכנה למציאות שאתה עתיד לפגוש.

עוד באותו נושא

'הראשונות שצריכות להלחם בגיוס נשים הן הפמיניסטיות'


8

הלילות בהם שהיתי בארץ אוייב היו מהלילות הקשים ביותר שחוויתי מבחינה גופנית. לעיתים המבצעים של סיירת מטכ"ל מתנהלים בול ע"פ התכנון וברמת תעוזה של סרטי ג'יימס בונד. במבצעים שכאלה חלק מהלוחמים לא נדרשים להפגין יכולת גופנית חריגה. אבל כל לוחם ששירת בסיירת מטכ"ל יודע שלפחות 80% מהמסלול מוקדש להכין את הלוחמים למקרה שמשהו ישתבש. שהמבצע לא יצליח. שפתאום תמצא את עצמך כמעט לבד בארץ אוייב, אולי אפילו עם חבר פצוע ותצטרך להגיע חזרה הביתה.

לכן עמדתי היא כי יש מקום לנשים לוחמות בטיס, אך אין מקום לנשים ביחידות השדה המסתערות. הניחו לצה"ל לקבוע את הקריטריונים לגיוס לוחמים באופן מבצעי בלבד. תנו לצה"ל לנצח.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
10 תגובות - 7 דיונים מיין לפי
1
מסכים עם הגישה והניתוח רואים שיש נסיון חיים
אזרח | 16-07-2020 9:56
יש לציין כי לעיתים יש הגיון ליצור הבדלים בין גבר לאישה, גם באולימפיאדה יש תחרויות שונות לגברים ולנשים כי מה לעשות יש ברמה הפיזית הבדלים , ואיפה שנכנסת הפיזיות יש להתייחס אליה . מה שיקרה יגיעו נשים ליחידות לוחמות ואז יפצעו באחוזים גבוהים ואז נכויות וכו למה ? להגיד גם אנחנו יכולים ?
כהנא איש מוזר. תככן גדול
כהנא איש מוזר. תככן | 19-07-2020 1:34
כהנא איש מוזר. תככן גדול
2
צריך פעם אחת...
מאיר | 16-07-2020 10:51
צריך פעם אחת לעתור לבגץ על ההבדלים שעושים בכדורגל בין גברים לנשים, למה א''א בליגת העל שגם נשים יעלו בהרכב יחד עם גברים, איפה השוויון??
3
ומה אם חלילה...
למתן כהנא | 16-07-2020 12:07
ומה אם חלילה טייסת/ נווטת תיפול בשבי האויב?? באיזה מקום זה יעמיד את מדינת ישראל??? האם גם שבוע שבי, הוא רק לחיסון המנטליות, או הכנה לדבר האמיתי חס ושלום
ומה ההבדל? גם טייס אפשר לאנוס
כ | 30-09-2021 23:46
ולא בטוח מי ייצא יותר בטראומה.
4
לא הבנתי למה...
לא הבנתי .... | 19-07-2020 12:27
לא הבנתי למה הדעה שלו חשובה ? ולמי ? מי הוא בכלל ?
5
מה עם תיפול...
אורי 2 | 01-10-2021 8:18
מה עם תיפול בשבי? יאנסו אותה שם 10 פעמים ביום? אתה איש טיפה והזוי כהנא. בכשרות, ברבנות, ובצבאיות
הבנתי אותך:...
הצופה בחסומים | 02-10-2021 11:59
הבנתי אותך: את הגברים לא אונסים בשבי.
6
זה פשוט. הוא...
גור | 01-10-2021 9:58
זה פשוט. הוא צודק
7
מסר נכון וברור......
א. | 02-10-2021 17:59
מסר נכון וברור...