אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טעים ומפתיע: מתכון לסלמון אפוי בבצק עלים

חשבתם שניסיתם כבר כל דרך להכין את הדג לשבת? סידרנו לכם לסלמון אפוי בבצק עלים. סוג של גרסה משודרגת וקלה למאפה וולינגטון, שתגרום לכם להגיד-איך לא חשבנו על זה קודם?

טעים ומפתיע: ככה אנחנו חולמים לאכול סלמון השבת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למאפה סלמון וולינגטון

חשבתם שניסיתם כבר כל דרך להכין את הדג לשבת? סידרנו לכם לסלמון אפוי בבצק עלים, שמהווה סוג של גרסה משודרגת וקלה למאפה וולינגטון המורכב במקור מבשר עטוף בבצק עלים.

מצרכים:
1 חבילת בצק עלים, מופשר במקרר
300 גרם פילה סלמון
30 גרם מרגרינה בטעם חמאה (במקום חמאה)
1 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
צרור עלי תרד טריים
מלח לפי טעם
1 כף פסטו (לא חובה)
קמצוץ אגוז מוסקט
פלפל לבן לפי טעם
1 חלמון ביצה טרוף להברשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות

2.ממיסים את המרגרינה במחבת, ומאדים את הבצל, השום והתרד. מתבלים במלח, פסטו ואגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהאש.

3. פורשים את בצק העלים על תבנית אפייה גדולה.

4. מניחים במרכז את הסלמון ומתבלים במלח ופלפל לבן.

5. מניחים את תערובת הבצל והתרד על הסלמון, ועוטפים הכל בבצק העלים.

6. בעזרת סכין, משרטטים חתכי שתי וערב אלכסוניים מעל – כמעט עד הסוף. נזהרים לא לחתוך את הבצק לגמרי. מברישים בחלמון הטרוף.

7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. ושומרים בתבנית מכוסה עם נייר כסף.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו