נמשכות התגובות במערכת הפוליטית להפגנת השמאל אמש (שלישי) שהתפתחה לאלימות בן היתר נגד צוות חדשות 13, ובראשם ד"ר אבישי בן חיים.
השרה מירי רגב: "המפגינים בבלפור לדוקטור אבישי בן חיים: ״מרוקאי זבל״. בלי חשומה. #מרוקאית_גאה"
דרעי הגיב גם הוא: "אבישי בן חיים יכול להיות ד״ר באוניברסיטה, סגן אלוף ביחידה קרבית בצה״ל, עיתונאי מוערך, אבל עבור אנשים בחברה הישראלית הוא נשאר ״מרוקאי זבל״ רק בשל מוצאו. לא נוריד יותר את הראש מול אמירות כאלה. כל מי שקילל אותך שילך כפרה עליך. אנחנו מרוקאים גאים!"
בן חיים שהותקף מספר פעמים העלה קטע בו נשמע שקוראים לו מרוקאי זבל. "״מרוקאי זבל״ הרבה צעקות איומות ומאיימות ספגתי אתמול. אבל רק זו הגזענית דקרה אותי ממש בנשמה".
יור הבית היהודי השר רפי פרץ, אמר הבוקר: "שוחחתי הבוקר עם מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון ידיד לחזק אותו על המידתיות והממלכתיות שבה המשטרה התנהלה בהתפרעויות שארעו אמש ליד בית ראש הממשלה ובמרכז העיר ירושלים".
צפו באלימות השמאל: תקיפת שוטרים ולינץ' בבלש
"הפגנה למען נפגעי המשבר הכלכלי בהחלט ראויה, ההפגנה אמש היתה בעיקר אלימה ורחוקה מאכפתיות למשבר", הוסיף השר פרץ.

שר האנרגיה יובל שטייניץ (הליכוד), הגיב: "האלימות וההסתה נגד נתניהו הרימה ראש, והיא גובלת בהתרת דם אמיתית!
המפגינים לא רוצים רק את ראשו של ראש הממשלה אלא מבקשים לבטל את תוצאות הבחירות, את הדמוקרטיה, ולהעיף את הליכוד, את המחנה הלאומי ואת רוב העם היושב בציון לכל הרוחות.
הגיע הזמן שרשויות האכיפה יטפלו בביטויי ההסתה והקריאות הישירות והעקיפות לאלימות שיוצאות מהשמאל, כולל של זמרים וידוענים, בדיוק כמו שטיפלו בקריאות לאלימות והפרות סדר מצד ימין".
מארגני מחאת הדגלים השחורים: ״אנו רואים בחומרה רבה את תקיפת העיתונאי אבישי בן חיים ומגנים זאת בכל לשון. זוהי לא דרכנו. אנו מאמינים שצריך ואפשר לנהל שיח נוקב, אמיתי ומכבד".
אגודת העיתונאים בירושלים הוציאה הודעה בה היא מגנה בחריפות את האיומים וניסיונות התקיפה שהופנו נגד הפרשן אבישי בן חיים במהלך ההפגנות ליד בית ראש הממשלה, בין אם על ידי מפגינים או פרובוקטורים מכל צד שהוא.
"זכותו של כל איש תקשורת מכל קשת הדעות לצאת לסיקור והבעת דעה בכל אירוע בביטחון מלא. אנו מצפים מאותם היוצאים להגנת הדמוקרטיה הישראלית , להיות בקו הראשון של שמירת זכות הסיקור והבעת הדעה גם אם אינה לרוחם.
אגודת העיתונאים מצפה מהמשטרה למלא את תפקידה ולהגן על עיתונאים המצויים בלב האירוע. כמו כן מגנה האגודה את האלימות שבה נהגה המשטרה בכתב ״כאן 11״ עקיבא וייס בהפגנת תושבי ביתר עילית.
האגודה קוראת לפיקוד המשטרה לתחקר את האירוע ולנקוט בצעדים המתבקשים נגד האחראים לאלימות הזו".





תגובות
בושה וחרפה שאנשים שהם נקראים יהודים תוקפים את המרוקיאים אני מתבידת להגיד שזה העם שלי בתקופה כזאת אחד צריך לצמוח בשני תוקפים לידעתכם גם אשכנזים בחרו סביבי אז אל תחפשו עכשוי את מי להאשים כול מי שנגד הירוקים.. אני אומרת חד וחלק תלכו כפרה עלנו
האמת כואבת לכם אתם מרוקאים זבל יותר גרועים מערבים
מה זה משנה מרוקאי או אשכנזי הפוסל במומו פוסל
בן חיים סולל דרכו לכנסת. כל גזענות היא שפלה, יהודי מרוקו ויהודי האיסלאם תורמים רבות בישראל. חלקם הגיעו בזכות כישוריהם לעמדות: בצהל , משטרה אקדמיה ועוד. אך לא פחות היא ההפוך על הפוך. הכוונה לפרובוקציה לכאורה , עמ להשיג מטרות חשוכות. והמבין יבין . ואם טרם , עליו להבשיל במיץ הישראלי לפחות 50 שנה.
לפחות הערבי יודע מי אבא שלו האמיתי לא כמוך מעורב
כל המזוהמים השמאלנים המכוערים הדבילים בראשם הדפוק חסר השכל מאחל לכם את כל המחלות שהיו בעבר עלכם על המישפחות שלכם,פשוט מגעילים ,שתירעבו ללחם ,ותקבלו את הצרעת הכי קשה,אתם פשוט חיות ללא רחמים,ראינו אתמול את התרבות של השמאל ,תרבות אנשים חטאים,
התוקפים את אבישי בן חיים הם פעילי ליכוד שתולים. יש הוכיות וצילומים. יודעים מי.