שי גולדן: מסע הסתה שעלול להצמיח יגאל עמיר חדש - סרוגים

שי גולדן: מסע הסתה שעלול להצמיח יגאל עמיר חדש

שי גולדן רואה את ההסתה של אנשי השמאל נגד נתניהו ומודאג מאוד: "יצאתם מדעתכם לגמרי. איבדתם את הצפון. אתם שותפים פעילים למסע הסתה"

חדשות סרוגים
שי גולדן: מסע הסתה שעלול להצמיח יגאל עמיר חדש
  שי גולדן (צילום: יוטיוב/ reshettv)

המגיש, הסופר ואיש התקשורת, שי גולדן, מזהיר מאסון שיכול לקרות בעקבות ההסתה של אסף אמדורסקי ופעילי שמאל נוספים ואומר כי ההסתה שיש כיום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, היא בדיוק כמו זו שהייתה לפני רצח רבין.

לדברי גולדן: "כל אחד שעולה היום לבלפור כדי לעשות לביבי מה שעשו לרבין – מאבד את הלגיטימציה המוסרית לצייץ אפילו מילה אחת על רצח רבין".

באדיבות: "הדגלים השחורים"

הפוסט המלא של שי גולדן

ברור שמותר (ורצוי, אפילו) להפגין מול בית ראש הממשלה. גם להקים שם מאהלים ומשמרות. בגין סבל מאלה לאורך כל מלחמת לבנון, גולדה סבלה מהם, אחרי יום הכיפורים וברק סבל ושרון בתקופת ההתנתקות ספג אותם, ומי לא? אין שום בעיה עם לעלות עד לבית ראש הממשלה ולמחות. מחאה נגד השלטון היא מאבני היסוד של הדמוקרטיה. אין לטעות.

אבל יש בעיה עם דימויי הבסטיליה, הקריאות לבוא עם לפידים בוערים והקריאות "בדם ואש את ביבי נגרש". הטרנד הנוכחי של לקרוא לראש ממשלת מדינת היהודים "פיהרר", תופס תאוצה בקרב חוגים נרחבים מאד בשמאל הישראלי. חבלי תלייה מסתובבים בכל רחבי הרשת כסימנים של מחאה. ועוד ועוד.

מי שלא מותח קו ישיר בין ההסתה שקדמה לרצח רבין למה שמתחולל עכשיו, הוא או שקרן, או צבוע, או טיפש גדול. כי זה אחד לאחד – אותם דפוסים ואותם סמלים וכמעט אותם טקסטים וכמעט אותן הפגנות יורקות אש ושנאה בעיניים. אז הללו שבכל ארבעה בנובמבר מאשימים את כל הימין בשותפות בהסתה, ועולים היום לירושלים כדי לעשות לביבי יום הבסטיליה הם ממשיכיהם של המסיתים מ 1995. חד וחלק. כל תלמיד היסטוריה בכיתה ח' יאושש את זה אם יתבקש להכין עבודה על קווי הדימיון בין שתי ההסתות.

עוד באותו נושא

אסף אמדורסקי לא עוצר: כל מי שיש לו לפיד בוער מוזמן לבלפור


45

כמובן שיש אפשרות נוספת, והיא שלא הייתה הסתה כלל ערב רצח רבין. ושמילים ותמונות ודימויים והשלכה של נאציות על יהודי, לא גורמות לרצח – ואז אין בעיה. הכל בסדר. רבין נרצח סתם ובמקרה. וכל ההיסטוריה של השמאל בישראל דורשת עדכון נוסח.

אבל שתדעו, דגלים שחורים ונושאי לפידים וביביסטיליונים, שכל אחד שעולה היום לבלפור כדי לעשות לביבי מה שעשו לרבין – מאבד את הלגיטימציה המוסרית לצייץ אפילו מילה אחת על רצח רבין ועל הסתה ועל חלקו של הימין באווירה שהובילה לרצח. זה המחיר ההיסטורי – חשוב שיבינו: יום הבסטיליה היום שם סוף למילים "מורשת רבין" ומוחק את כל הלגיטימיות של המחנה הזה לדבר על הסתה.

על האפשרות שחולה נפש אחד – וצריך רק אחד – יכוון יום אחד אקדח לעבר ראש הממשלה, אני בכלל לא רוצה להתחיל לחשוב. יצאתם מדעתכם לגמרי. איבדתם את הצפון. אתם שותפים פעילים למסע הסתה, שעלול להצמיח מתוכו את יגאל עמיר של דורנו; ואם אינכם מכירים בכך אתם צבועים בסדר גודל היסטורי. רק אומר.

עוד באותו נושא

"לתת עכשיו לגנץ להיות ראש ממשלה- בכייה לדורות"


42

תפגינו. אל תסיתו. תמחו. אל תעודדו פגיעה באיש ובמשפחתו. ואל תגלגלו עיניים לשמים ותגידו "זה בצחוק". או "זה מוצדק". או "זה שונה". זה לא מצחיק, זה לא מוצדק וזה לא שונה.

הסתה הורגת. באמת לא למדתם כלום?

וקטנה ממש לסיום לחרדים לעתיד ישראל: אם ביבי יירצח זה יהיה סוף המדינה הזאת. המדינה הזאת תעלה בלהבות של מלחמת אזרחים והדמוקרטיה כאן תלך לפח. זו האש שאתם משחקים בה. הבינו את משמעות המילים והסמלים והמעשים שלכם. ועצרו לפני שבאמת יהיה מאוחר מדי.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
28 תגובות - 15 דיונים מיין לפי
1
שי גולדן
אדם | 14-07-2020 20:47
צודק אסף אמדורסקי מי אתה בכלל איפה כל יפי הנפש העלובים שאף אחד מהם לא גינה את דבריו של אסף תתבישו לכם אני מאחל לכם שהקורונה תפגע בכולכם צבועים
זו הסתה מותרת ורצויה. השמאל צריך לשלוט
דוד דפני שמולי | 14-07-2020 23:31
שלטתם 30 שנה מספיק. עכשיו אנו עם לפידים !! תגידו לביבי שלכם שכדאי לו לברוח מהבית בזמן ההפגנה. הגיע הזמן לשתף את המוסלמים לקואליציה.
האמת שהקורונה פגעה...
קורונה המלכה | 14-07-2020 22:18
האמת שהקורונה פגעה אנושות במלוכת נתניהו המלך הוא עירום
תלך כפרה על...
Rk | 14-07-2020 21:35
תלך כפרה על נתניהו
רבין היה נוכל...
שאלה | 14-07-2020 20:57
רבין היה נוכל מושחת עם 3 כתבי אשום שמנסה להתחמק ממשפט?
2
ממש לא דומה ולא קרוב
מנחם | 14-07-2020 20:54
חמוץ קשקשן שלא לדבר על העובדה שרוב העם תמך ברבין ובנסיון לעשות שלום! ועכשיו , רוב האזרחים לא!!! תומכים בחשוד עם שלושה כתבי אישום!!!
אתה משעמםםם ......
ויטו | 14-07-2020 22:32
אתה משעמםםם ...
שי גולדן אמנם...
לא שוכחת | 14-07-2020 22:19
שי גולדן אמנם יפה הוא אבל הנפש לא יפה בהסתה לרבין עם מדי אס אס ביבי עמד עם כולם על המרפסת
שקרן! לרבין לא...
מלכה | 14-07-2020 22:13
שקרן! לרבין לא היה רוב. השיג רוב באמצעות עריקה ותשלום לעריקים לרופא העבריין שגב ולגולדשטיין. על המיצובישי שמעת?
עוד אהבל! רוב...
אבנר | 14-07-2020 21:56
עוד אהבל! רוב העם לא תומך בנתניהו ? ואם אתה מבין משהו כתב אישום אחד עם שלשה סעיפים ! וחלק לא קטן מהמפגינים הינם אנארכיסטים שמקומם בכלא או בעזה ! שאין להם קשר לעם היהודי ! מומרים ארורים !
כסיל ובור זה...
Rk | 14-07-2020 21:34
כסיל ובור זה מה שאתה על שכתבת הבל ובלע.
עובדה שכן וחבל...
אשששש | 14-07-2020 21:19
עובדה שכן וחבל לטמון ראש בחול זה מתכון לכשלון
3
גולדן קיבל במה...
סרוסי | 14-07-2020 23:21
גולדן קיבל במה ורץ להגן על ביבי..הכלומניק שעבד אצל נוחי וליקק מחפש מצפונו בימין..אף אחד לא יפגע בביבי.הוא יגיע למשפטו בריא ושלם.גולדן מהגלובס ימשיך כרגיל ללקק..
4
הימין מת שהשמאל...
שמעון האופניים | 15-07-2020 1:02
הימין מת שהשמאל ירצח ראש ממשלה כדי להמתיק את הכתם שנובע מהאופי הרקוב שלו. תמיכה באדם מושחת היא אופי רקוב. ביביזם זה רקוב. אחזקת מליוני אזרחים תחת כיבוש זה אופי רקוב. כל אלו מובילים לרצח. השמאל מתנגד לכל אלא יתכן השמאל לא רוצח.
סליחה - זו...
רונן | 16-07-2020 13:11
סליחה - זו מדינה דמוקרטית, אתה חושב שאתה יודע יותר טוב מביבי איך לנהל אז תציע עצמך לבחירה , אבל אחרי שנבחר אל תקשקש
סליחה. רבין, לפני...
אפרת כהן | 15-07-2020 16:18
סליחה. רבין, לפני שנרצח , היה גם כן מושחת
5
השמאלני הכי קיצוני,
אבנר צפוני | 15-07-2020 9:24
יכול אולי לצעוק בגרון ניחר. ואם ממש ממש ממש יעצבנו אותו- אולי ינפנף בידיים. אני מאתגר אותך שי: תעמוד על ארגז הפוך,בשוק מחנה יהודה,ותדקלם אמירות שמאלניות של מנחם בגין,ז'בוטינסקי,והשופט אדמונד לוי. נראה אותך יוצא חי מהסיטואציה.
6
מכבי צהוב
איתי וייס | 15-07-2020 16:27
עדיף לדחות ההפגנה עד אחרי התקציב לאחר שבו בכנסת ותנו לו מכות עדיף מקורונה
7
מה עם ההסתה...
אורה לוי | 17-07-2020 15:15
מה עם ההסתה של מר נתניהו נגד בתי המשפט, נגד מנדבליט מדוע אתם לא מדברים על מסע ההסתה הזה????
בתי המשפח בוגדים במשפחות שכולות ובעם ישראל -
אוראור | 11-12-2020 10:55
אז על איזו הסתה אתה מקשקשת פה??????????
8
מה לגבי מר...
אורה לוי | 17-07-2020 15:17
מה לגבי מר אוחנה? שמסית נגד מערכת המשפט? אנחנו בדיקטטורה!!!
9
שי גולדן כל...
אוהד | 19-07-2020 9:04
שי גולדן כל הכבוד לך על האומץ לצאת בלי חשש נגד התקשורת והשמאל האלים, הם מחפשים רק דם, אסור להיות שותף לדרכם.
10
בושה וחרפה ...
מלי | 01-08-2020 15:06
בושה וחרפה לכל השמאל לכו לעזה
11
זבל כל השמאל...
רונית | 01-08-2020 15:37
זבל כל השמאל לא יעזור לכם כלום הימין ינצח גם אם לא ביבי השמאל מת מזמן
12
השמאל מת להיות...
שי | 01-08-2020 15:41
השמאל מת להיות בשלטון זה לא יקרה מזמן מת השמאל
13
כל השמאל מת...
דוד | 01-08-2020 15:43
כל השמאל מת מזמן
14
מסכימה ...
מרי | 02-08-2020 10:40
מסכימה עם כל מילה. אשרייך
15
לשאול פישמן מהפייסבוק: עשה טובה - ותשנה
אוראור | 29-11-2020 12:14
את שמך - כי השם הזה לא מתאים לך בכלל - אם כבר: מתאים לקרוא לך אגג ולא שאול - והמבין יבין - יאללה!!!!!!!!!