אמירה חסרת אחריות של ח"כ עידן רול מיש עתיד, הביאה היום (שלישי) את יו"ר ימינה, נפתלי בנט להזדעק נגד דבריו שקראו לציבור להתעלם מסגר
בנט קרא ליו״ר יש עתיד יאיר לפיד "להתנער מדברים אלו", הוא אמר כי "זו קריאה לאנרכיה, וככה מפרקים את המדינה ואת מוסדותיה, הדרך למהומות וביזה קצרה מאד".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הוא הציע להיזהר עם הביקורת נגד הממשלה: "יש לי ביקורת חריפה מאד על מחדלי הממשלה, ואני לא מהסס להציג אותה. אך זו הממשלה הנבחרת. אין לנו משטרה אחרת וצה״ל אחר. ביקורת-כן. אנרכיה-לא".
תמחק את זה, עידן
ח"כ בצלאל סמוטריץ' כתב לו: "תמחק את זה עידן! מותר שתהיה ביקורת מוצדקת על הניהול הכושל של הממשלה את האירוע אבל אנרכיה מסוכנת פי אלף. זה בדיוק ההבדל בין אופוזיציה אחראית לאופוזיציה פופוליסטית וחסרת אחריות".
בתגובה לדברים מסר יו"ר הקואליציה מיקי זוהר: "הנה לכם קריאה למרד מטעם ח״כ מרשימתו של יאיר לפיד (שבגל הראשון עוד הציע לציבור להפר את ההנחיות). עכשיו זה ברור: יצא המרצע מן השק, אנשי ״יש עתיד״ ויאיר לפיד יעשו הכל, כולל קריאה למרד שיהפוך את מדינת ישראל לאנרכיה רק כדי לפגוע בהמשך כהונת הימין, הליכוד וראש הממשלה נתניהו. אנרכיסטים."
ח"כ שלמה קרעי תקף: "כמו ראש מפלגתך, תמשיך לתת לגיטימציה לסיכון חיי אדם ולאנרכיזם. לא בטוח שהחסינות שלך תחזיק מול ההפקרות שאתה מעודד. חיי אדם מוטלים כאן על הכף. בושה!"
"הממשלה הזו הפרה את החוזה הכי בסיסי מול הציבור. זה שמחייב אותה להגן עלינו בעת משבר", פרסם היום ח"כ רול, בהמשך לדיון אתמול בועדת הקורונה של הכנסת, שם התירה הועדה את פתיחת חדרי הכושר והבריכות בניגוד להחלטת הממשלה. אלא שאז הוסיף רול משפט שנוי מאוד במחלוקת:
"בנוסף, ההחלטות שלה לא מבוססות על נתונים ונגועות בשיקולים פוליטיים. לכן אין לה לגיטימציה להורות על סגר מלא והציבור לא צריך לציית."
בעקבות הערה של גולש על כך ש"קריאות לא לציית להוראות כשהן כוללות מימד בריאותי עלולות להשתמע כבעייתיות מאוד מבחינת האחריות של נבחר ציבור", השיב רול: "פגיעה בחופש התנועה ובחופש העיסוק חייבת להיות מגובה בעובדות ונתונים כדי להיות מוצדקת. עד כה הממשלה כשלה בהצגת נתונים מכל סוג שהוא".

מה דעתך בנושא?
57 תגובות
12 דיונים
נועם
אני אוהב להתפלל
12:43 17.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הלל
למרוד במלכות כוונתו האם זה לא מה שביבי מלמד אותנו?
14:08 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרח
בנט הימר על החמור הלא נכון !...חחחח...לפיד-ליברמן-יאזבק-מרצ, זאת בחירה לא משהו... במקום להצטרף למנצח, לנתניהו, ולא חשוב באיזה תפקיד !!!
13:34 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמרית
בנט הוא המבוגר האחראי!!
13:31 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רמי
איפה המשטרה ????
12:23 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמאלני גאה
בנט היקר ראש ממשלה גנב- זו אנרכיה הזנחת האזרחים - זו אנרכיה ממשלה של שלושים ומשהו שרים - זו אנרכיה שוד קרקעות פלסטיניות במהלך כוחני של סיפוח - זו אנרכיה בירוקרטים טיפשים ושוטרים אלימים -זו...
בנט היקר ראש ממשלה גנב- זו אנרכיה הזנחת האזרחים - זו אנרכיה ממשלה של שלושים ומשהו שרים - זו אנרכיה שוד קרקעות פלסטיניות במהלך כוחני של סיפוח - זו אנרכיה בירוקרטים טיפשים ושוטרים אלימים -זו אנרכיה. מה שעושים המפגינים זו מלחמה על החופש והדמוקרטיה- זה מהלך נכון מחוסר ברירה. כשהאוייב היא הממשלה זו לא אנרכיה זה נסיון להחזיר שכל מוסר והגינות
המשך 11:03 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פול פיני אדרי
ספר לנו מה הביא לך השמאל שאתה גאה להיות אחד מחבריו ??? אם תבדוק את מילון ההיגיון תמצא ש שמאלני הוא אחד מ אספ -סוף !!! למדינה עם ערכים תמשיך להפגין מעניין מתי תתחיל לבזוז מעסקים השמאל היא הרבה הרג אם יש לך בצים תבקר בבית קברות צבאי הם הפגינו אומץ והגנו על מדינה ועליך מה הגאווה שלך שיצאתה לרחובות כמו אידיוט נטול היגיון?? !!
13:49 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לימור פרץ
לפיד מסוכן למדינה.אין לא גנב עים לא רק ביבי אז מי??????
11:01 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לפיד
אם חרדי היה אומר את זה היו דורשים את פיטוריו מהכנסת
10:06 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
בכל דת ומדינה יש אנשים טובים ויש אנשים רעים
09:56 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכאל
רק חבל שאתם לא מפרסמים את המשך דבריו ותגובתו לנשיא. חצי סיפור ושקרים כרגיל
07:50 15.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר