בכל עבודה שהגעתי אליה תמיד שאלתי שאלה שהיא נשמעת קלישאתית אבל אמיתית לחלוטין: "האם אני תורמת לעולם במה שאני עושה?". כולנו רוצים להרגיש שאנחנו נותנים לכלל בכל רגע נתון, שאנחנו נמצאים בשליחות.
אני עובדת בתחום שלא מפסיקים להכניס אותו לתבנית של ״שקרים, כסף ורוקרנרול״ – מבטיחה לכם זה לא באמת ככה. אבל פעם בכמה זמן מגיע לקוח שמזכיר לי למה נכנסתי לתחום הזה, שמחזק בי את תחושת השליחות ומראה לי איך בכל מקום שאנחנו נמצאים אנחנו יכולים לשנות עולם.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
זה קרה לפני שבועיים, כשהגעתי לחווה הטיפולית ״גינת עדן״. על המקום שמעתי המון, אבל לא לגמרי הבנתי: זו חוות סוסים? חממה? בית ספר? בגרויות? עיזים? קרמיקה? חדר מוזיקה? כן, זה כל זה ועוד – אבל מעל הכל זה בית! בית בשביל נערות שמסגרות הלימוד הרגילות לא התאימו להן.
ואני מסתובבת במרחב של החווה, בין הנערות ודי נטמעת בנוף, היי גם אני עם עגילים ושיער מקושקש, יכולה לקחת גיטרה ולעלות פה על עץ בשקיעה. אבל בעיניים של הנערות יש ניצוץ אחר, של התמודדות עם קושי שמעולם לא דמיינתי ומצבי קיצון שמעולם לא שמעתי. וסביבם אנשי צוות מוארים, אותנטים, מחייכים ואוהבים. ואני מסתובבת בין העצים, בין הדיר לערוגות בשביל להכיר את המקום, על מנת לייצר להם סרט שאף אחד לא ישכח.
עם ניר אפרתי מייסד המקום, אני יושבת לשיחה, איזה איש מיוחד, רק איש עם כזה ברק בעיניים, אוהב אדם, יכול להקים מקום כזה. מבקשת מניר ״ספר לי סיפור אחד מיוחד על המקום״ והוא מסתבך. איך אפשר לספר רק סיפור אחד שיש כל כך הרבה נשמות חדשות שנולדו פה? איך מעבירים בסרט אחד את כל הפלא הזה שקורה, שנערות שהיו על הקצה יוצאות ממציאות של ריקנות, בטלה ובדידות ומגיעות למצב של יצירה, לימוד, פיתוח כשרון יצירתי, הצלחה בבחינות בגרות, פיתוח קשרים חברתיים, גילוי סימני עצמאות, הסכמה לקבלת טיפול פסיכולוגי ואף חיזוק הקשר עם המשפחה.
אז איך בוחרים סיפור אחד? ובסוף, הוא מצליח, סיפור אחד שמייצג כל כך הרבה סיפורים. הסיפור של נחלה. זה הסיפור של ״גינת עדן״. ולנו באשחר&more היה הזכות לספר לכם את הסיפור.
כמו נחלה, ישנן עוד עשרות נערות שמגיעות לגינת עדן מדי שנה. הן עוברות דרך מיוחדת בליווי צמוד ומקצועי, דרך של התחזקות באחד התחומים בחווה שמאפשרת להם לצמוח ולהצליח. החווה נמצאת היום בעיצומו של גיוס המונים, ופונה לציבור לתרום ולסייע בשינוי העולם.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים