אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

תודו לנו אחר כך: 3 רעיונות שישדרגו לכם את הצ'יפס

לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי שחל היום (ב'), סידרנו לכם 3 רעיונות שישדרגו לכם את הצ'יפס מקצה אל הקצה. תתכוננו להתאהב וזהירות זה ממכר, אז תשתדלו לשים גבולות - בתאבון!

מתכון לצ'יפס פריך בתיבול פיקנטי

תשכחו מהצ'יפס הפשוט והכירו את הגרסה המשודרגת לצ'יפס עם ציפוי פריך ותיבול פיקנטי, שתרצו להכין שוב ושוב

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
8 תפוחי אדמה בינויים בקליפה חומה
2 כוסות פירורי לחם פנקו
1 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1 כף שום גבישי
2 כפות בזיליקום מיובש
1 כף פפריקה (חריפה/מתוקה לבחירתכם)
3 ביצים, טרופות

אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה בקליפתם (לא מקלפים), וחותכים כל תפוח אדמה ל-8 פלחים ארוכים.
2. בקערה, מערבבים את שאר המרכיבים, מלבד הביצים.
3. טובלים כל פלח תפוח אדמה בביצים הטרופות, ומיד טובלים מכל צד בתערובת הציפוי המתובלת.
4. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, זה לצד זה – לא בערימה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות עד להזהבה יפה.
5. מגישים חם לצד רוטב סלסה או רטבים אחרים אהובים


צ'יפס בצורות מפתיעות

חוץ מתבלינים, ניתן לשדרג בכיף את הצ'יפס על ידי שינוי צורה

יגרום לכם לחייך (צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
2 תפוחי אדמה
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס קמח
3 כפות פירורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 ביצה
שמן לטיגון עמוק (אין צורך במידה ובחרתם באפייה)

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות מרתיחים בסיר עם 3/4 מים במשך 15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

2. בקערה, מועכים את תפוחי האדמה לעיסה אחידה(באמצעות מגרדת או מזלג), יחד עם הקורנפלור, הקמח, פירורי הלחם, המלח והפלפל השחור.

3. מוסיפים את הביצה לעיסה ומערבבים. אם הבצק לח מאוד, ניתן להוסיף עוד קמח או פירורי לחם.

4. מקמחים בנדיבות נייר אפייה, מניחים עליו את הבצק, מפזרים על הבצק עוד קמח ומכסים בנייר אפייה נוסף.

5. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בקוטר קטן.

6. נותנים לילדים ליצור אימוג'י: בעזרת קש-מסמנים עיניים לכל עיגול, ובעזרת כף- יוצרים חיוך. לאחר מכן מכניסים את האימוג'י המוכנים להתייצבות במקפיא למשך שעה

7. מחממים שמן בגובה 5 ס"מ במחבת או סיר, ומטגנים את העיגולים, במשך 15-17 דקות, עד שמתקבל צ'יפס חייכני


הפטנט להכנת צ'יפס קלאסי מושלם:

1. מקלפים את התפו"א, חותכים לרצועות עבות ולאחר מכן מעבירים לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח(טיפ מהפכני), ומשהים למשך שעה-שעתיים (אפשר יותר).

2. מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (רצוי בד, לא נייר) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית ומכניסים לשמן את רצועות הצ'יפס

4. הכניסו בכל פעם כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון (כדי שהשמן לא יתקרר) עד לקבלת גוון זהוב-שחום. לאחר מכן מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח (ומומלץ גם במעט פלפל גרוס).

בונוס- לא יכולנו לסיים בלי להוסיף את האופציה לצ'יפס ספירלה על שיפוד שניתן להכין בקלות בטיגון או באפייה

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו