מבזקים
סרוגים

כחול לבן: לא ניקח חלק בהדחת שאשא ביטון

במפלגת כחול לבן חוזרים בהם ואומרים כי לא יטלו חלק בהצבעה להדחתה של חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון מראשות וועדת הקורונה

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"א תמוז התש"פ
כחול לבן: לא ניקח חלק בהדחת שאשא ביטון
כחול לבן: לא ניקח חלק בהדחת שאשא ביטון צילום: (צילום: גיל יערי\ פלאש90)

אחרי שהודיעו כי יצביעו בעד הדחתה של חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון מראשות וועדת הקורונה, במפלגת כחול לבן חוזרים בהם ואומרים כי לא ייטלו חלק בהצבעה.

"נוכח חשיבות תפקודה של הכנסת כגוף מפקח, אין זה ראוי להדיח את יו"ר ועדת הקורונה יפעת שאשא ביטון", נמסר מהמפלגה. עוד הם הוסיפו כי "אם הליכוד יקדם הצבעה בנושא – לא ניקח בה חלק".

כזכור, לאחר שהוועדה בראשותה הצביעה נגד החלטת הממשלה, הורה יו"ר הקואליציה, ח"כ מיקי זוהר, להדיח את ח"כ יפעת שאשא ביטון. עם זאת, ההחלטה נתונה בידי ועדת הכנסת בראשות כחול לבן שמתנגדת למהלך.

דקות לפני ההצבעה בוועדה הציגו ראש הממשלה ושר הבריאות פשרה, לפיהם ייפתחו בריכות השחייה הלא מקורות תוך תגבור האכיפה, ואילו חדרי הכושר יישארו סגורים ויפוצו כלכלית בהתאם.

כאוס בליכוד | סער נגד זהר: לא משכנעים על ידי איומים
כאוס בליכוד | סער נגד זהר: לא משכנעים על ידי איומיםצילום: כאוס בליכוד | סער נגד זהר: לא משכנעים על ידי איומים

עם זאת, יושבת ראש הועדה יפעת שאשא ביטון מהליכוד וח"כים נוספים מהקואליציה הצביעו יחד עם האופוזיציה ובניגוד לעמדת הממשלה בעד פתיחת חדרי הכושר לאחר שבמהלך היום הופעל עליה לחץ כבד לתמוך בפשרה והיא סירבה.

בסיום ההצבעה, הודיע זוהר לשאשא ביטון: "את גמרת בליכוד, אני מדיח אותך מראשות הוועדה".

בדחה בני גנץ גבי אשכנזי הליכוד יפעת שאשא ביטון כחול לבן