מבזקים
סרוגים

בעקבות האלימות בהפגנות: ליצמן נפגש עם נתניהו

בעקבות האלימות בהפגנות החרדים אמש והטענות להפליה כלפי המגזר באכיפת מגבלות הקורונה, השר יעקב ליצמן נפגש עם ראש הממשלה נתניהו במטרה להגיע להסכמות. הפגישה ה"דחופה" מגיעה כחלק מהלחץ של הח"כים החרדים

כ' תמוז התש"פ
בעקבות האלימות בהפגנות: ליצמן נפגש עם נתניהו
בעקבות האלימות בהפגנות: ליצמן נפגש עם נתניהו צילום: (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

הלחץ החרדי נמשך: שר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן נפגש היום (ראשון) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בלשכתו, זאת על רקע הטענות להפליה כנגד הציבור החרדי בהתנהלות המשטרה באכיפת מגבלות הקורונה.

לפי הודעת לשכתו של ליצמן, "השר ביקש לפגוש את רה”מ באופן דחוף לאור התנהלות הממשלה בקורונה כלפי המגזר החרדי, בקביעת הגבלות תנועה בערים ובשכונות חרדיות בלבד, ובגין טענות קשות להתנהגות בררנית ומפלה של משטרת ישראל כלפי מפגינים חרדים תוך שימוש באלימות, לעומת מפגינים אחרים".

החרדים מאיימים| פינדרוס: "המשבר הזה לא מנוהל"
החרדים מאיימים| פינדרוס: צילום: החרדים מאיימים| פינדרוס:

מוקדם יותר היום שר הפנים אריה דרעי דרש מהממשלה לפרסם את כל הקריטריונים להחלטה להטיל סגר על כל שכונה או יישוב, זאת כדי למנוע "אכיפה בררנית נגד הציבור החרדי". "ראינו אתמול בערב שתי הפגנות. הפגנה אחת בכיכר רבין בת״א בהשתתפות עשרת אלפים איש, והפגנה בשכונת רוממה בירושלים בהשתתפות עשרות חרדים" זעם השר. "בהפגנה בת״א לא תמיד נשמר ריחוק, לא היתה הקפדה על ההנחיות ולא ראינו אלימות כלפי המפגינים. בשכונת רוממה, ראינו סרטון שבו חרדי שואל שוטר מדוע אינו עוטה מסכה. בתגובה היכה השוטר באגרוף בפניו של החרדי ומנע אפשרות להעניק לו עזרה".

לדבריו, "יש כאן אלימות מכוונת של שוטרים נגד מפגינים חרדיים. זה חייב להיפסק. ישבנו ביום שישי ראשי המפלגות החרדיות עם השר לבט״פ, אמיר אוחנה. השר אוחנה היה קשוב אך האלימות נמשכת. כנציג מפלגה חרדית בממשלה, לא אוכל להשלים עם האלימות הקשה של השוטרים נגד החרדים. זה חייב להיפסק ומיד".

בנימין נתניהו הפגנה חרדים יעקב ליצמן