מבזקים
סרוגים

בגלל סעיף הריבונות: תקנון הממשלה לא יאושר היום

ושוב חיכוך בקואליציה. תקנון הממשלה שהיה אמור לעלות להצבעה, נדחה בשל היעדרו של הסעיף המאפשר להחיל את הריבונות ללא אישור ראש הממשלה החליפי. יוסי דגן שפרסם את העניין - מברך את נתניהו

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ' תמוז התש"פ
בגלל סעיף הריבונות: תקנון הממשלה לא יאושר היום
בגלל סעיף הריבונות: תקנון הממשלה לא יאושר היום צילום: (צילום: אלכס קולומיוסקי/פלאש90)

תקנון הממשלה לא יאושר היום בגלל מחלוקת על סעיף אישור הריבונות. היום הייתה אמורה הממשלה לאשר את התקנון החדש, שבשונה מממשלות קודמות, ההסכם הקואליציוני קובע כי ראש הממשלה המכהן וראש הממשלה החליפי יקבלו החלטות יחד.

דחיית האישור היא בשל היעדרו של סעיף סעיף 29, המאפשר לראש הממשלה להעביר את החלת הריבונות בממשלה ללא אישור ראש הממשלה החליפי בני גנץ.

תקנון הממשלה יאושר מחר ללא סעיף הריבונות
תקנון הממשלה יאושר מחר ללא סעיף הריבונותצילום: תקנון הממשלה יאושר מחר ללא סעיף הריבונות

הסעיף בהסכם הקואליציוני שנעדר מתקנון הממשלה

 

סעיף הריבונות בהסכם הקואליציוני בין נתניהו לגנץ

דגן התריע והסעיף הוסר

דמי שהתריע על המהלך היה ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן. שפירסם את תקנון הממשלה חסר הריבונות. בעקבות כך נמשך אישור התקנון מישיבת הממשלה וכעת הוא חוזר לדיונים נוספים אצל השר זאב אלקין מהליכוד והשר אבי ניסנקורן ממשרד המשפטים.

"אני מודה לראש הממשלה על ההחלטה, ומצפה שהתקנון יאושר רק לאחר הכנסת סעיף הריבונות" אומר יוסי דגן ראש המועצה האזורית שומרון "סעיף 29 בהסכם הקואליציוני המחריג את הריבונות מקבלת הסכמה עם ראש הממשלה החלופי בכל נושא שעולה, הוא אחד ההישגים המשמעותיים וכמעט היחידים של הליכוד במשא ומתן הקואליציוני. לא יעלה על הדעת לוותר עליו".

החלת ריבונות יוסי דגן קואליציה תקנון הממשלה